Mliječne proizvode kakanjskog udruženja žele svi: Friško mlijeko se prodaje odmah

Popularno

Povezano

Na Ljetnom sajmu, osim Semira Goralije koji je nastavio stoljetnu porodičnu tradiciju proizvodnje suhomesnatih proizvoda, upoznali smo i Rabiju Bliznović, članicu Udruženja „Trst“ iz Tršća.

Za Udruženje  „Trst“  „Ljetni sajam“ je prvi sajam na kojem učestvuju i koji organizira Savez udruženja KAP Kakanj, jer broje tek jednu godinu postojanja.

- Marketing -

U ponudi isključivo domaći proizvodi

Na ovom sajmu izlažu proizvode koje su napravile članice udruženja, svi su sa sigurnošću domaći naglašava nam.

  • Mi danas izlažemo svoje domaće proizvode koje prave naše žene iz udruženja. Izlažemo razne proizvode od sokova, džemova, pekmeza, kolača, mliječnih proizvoda i mnogih drugih… ručnih radova, govori Bliznović za Hayat.ba.

Najveća potražnja za mliječnim proizvodima

Priča nam kako se najviše traže mliječni proizvodi od svih drugih.

  • Na prvom redu ja bi izdvojila naše mliječne proizvode koji su jako aktuelni i naše slastice, ručni radovi, sokovi, pekmezi, imamo razne vrste medova od maslačka.

Na Ljetnom sajmu u Kaknju proizvodi sa tradicijom dugom 100 godina

Unatoč pandemiji koja je zasigurno posebno „teško pala“ domaćim proizvođačima Rabija kaže kako su zadovoljne sa trenutnim plasmanom proizvoda.

  • Kako je bila jaka pandemija ipak smo prezadovoljne, koliko su građani opušteni i imaju dobar pristup našim proizvodima.

Proces proizvodnje

Kako ne proizvode samo jedan proizvod tako ne postoji univerzalno pravilo sa vrijeme procesa proizvodnje, sve zavisi od proizvoda do proizvoda dok za friško mlijeko nema čekanja, prodaje se odmah.

  • Sve zavisi kako koji proizvod, ako su neki sušeni sirevi onda traži dva-tri dana proces sušenja i proizvodnje, a mlijeko ide odmah, friško mlijeko. Zadovoljni smo.

Na kraju Rabija Bliznović, članica Udruženja „Trst“ je naglasila je pandemija na neki način bila i korisna jer su građani postali svjesniji vlastitog zdravlja i važnosti konzumiranja domaćih proizvoda.

  • Poslije pandemije sve je više potražnja za domaćim, kaže.

- Marketing -

Najnovije