Mirnes Bajtarević povodom 29. godišnjice Radio Kaknja: Čudan je osjećaj čuti svoj glas na radiju

Na današnji dan prije tačno 29 godina, 27. aprila 1992. godine, iz Doma kulture prvi put emitiran je signal Radio Kaknja. Danas se program emituje 24 sata dnevno na UKV području 87,9 MHz i putem interneta. Programski sadržaji su prilagođeni svim kategorijama stanovništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktuelni načelnik Općine Kakanj, Mirnes Bajtarević u svojoj biografiji sa zadovoljstvom ističe rad na Radio Kaknju.

Prvo javljanje Bajtarevića putem Radio Kaknja bilo je davne 1999. godine kada je počeo raditi u okviru CMOK omladinskog programa zajedno sa još nekoliko prijatelja, da bi zatim radio i u redakciji muzičkog ali i sportskog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kakanjskoj radio stanici radio je osam godina, odnosno do 2007. godine.

Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj

Pored sportske emisije Sportski sat, kao i već pomenutog CMOK programa, emisija po kojoj je ostao prepoznatljiv slušaocima je emisija “Kada dođe 5 do 12”.

U razgovoru za portal Kakanj-X.com ističe da mu upravo emisija “Kada dođe 5 do 12” izmami osmijeh i zadovoljstvo pri pomisli na istu.

  • Svakako da mi je najdraža ostala ova posljednja jer je bila otvorenog kontakt koncepta. Bila je to emisija koja je nastajala zajedno sa našim slušateljima. Uvijek smo imali nove teme, nove razgovore i ni jedna nije bila ista. Također tu smo promovisali nova muzička ostvarenja, ali i pričali često o nekim tabu temama – ponosno se prisjeća aktuelni načelnik Općine Kakanj.

Mnogo je Kakanjaca i Kakanjki koji nisu znali da je Bajtarević upravo imao radni angažman na Radio Kaknju, pa su jinglovi snimljeni u to vrijeme a reproducirani danas izazvali mnogo pažnje, posebno u vrijeme predizborne kampanje.

  • Ostali su ti jinglovi, na koje sam posebno ponosan. Nastajali su iznenada, a eto traju i nakon 15 i više godina. To je ono što me raduje, iako su neki pojedinci tokom posljednjih izbora i predizborne kampanje željeli ispolitizirati, što moje kolege sa Radija nisu dopustili – ističe Bajtarević za Kakanj-x.com i dodaje:
  • I moram reći, uvijek je nekako čudan osjećaj čuti svoj glas na radiju, ali u isto vrijeme obuzme me neki poseban osjećaj zadovoljstva, kad i poslije toliko godina slušatelji nisu zaboravili.

Kaže kako je svaki rad na radiju svaki dan bila neka anegdota te da je teško izdvojiti jednu.

  • Ekipa koju su činili, a i dan danas čine vrijedni ljudi i prijatelji svakodnevno se susretala sa anegdotama i lijepim trenucima. Teško bi bilo nešto izdvojiti. Radio i posao voditelja je omogućavao odlaske na mnoge koncerte i upoznavanje sa mnogim poznatim, popularnim muzičarima. U principu rad na radiju, svaki dan je bila neka anegdota.

 

(Kakanj-X.com)

Prvi signal Radija Kakanj pušten je na današnji dan iz Doma kulture

NAJNOVIJE