Ministarstvo podržalo zapošljavanje 32 pripadnika branilačke populacije u ZDK-u

Popularno

Povezano

Ugovori o podršci zapošljavanju ili samozapošljavanju 32 pripadnika branilačke populacije iz Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) potpisani su u sjedištu kantonalne vlade, a kantonalno ministarstvo za boračka pitanja za ove namjene je izdvojilo 150.000 KM.

Privredni subjekti zaposlili su 13 branitelja ili članova njihovih porodica, a za svakog novouposlenog su dobili novčanu podršku od 8.400 KM za kadrove s visokom stručnom spremnom, dok podrška za radnike s nižom spremom iznosi 7.200 KM.

- Marketing -

U programu samozapošljavanja Biznis plus – varijanta A, novčanu podršku dobilo je 16 ranije formiranih firmi koje su zaposlile 19 novih radnika.

Podrška za jednog novouposlenog iznosi 3.000 KM, a za dva i više 5.000 KM.

Kantonalni ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković izrazio je zadovoljstvo što je Vlada u okolnostima pandemije uspjela osigurati novac za podršku projektima zapošljavanja i samozapošljavanja članova boračke populacije.

Za iduću sedmicu je najavio potpisivanje ugovora sa 208 ranije osnovanih boračkih firmi, koje su pozitivno poslovale i ispunile uslove da dobiju novčanu podršku ovog ministarstva od 1.000 KM u okviru programa Biznis plus – varijanta B, saopćeno je iz kantonalnog ministarstva za boračka pitanja, prenosi Press služba ZDK-a.

- Marketing -

Najnovije