Messi uoči mundijala u kataru: “Zabrinut sam za saigrače, sve je drugačije…”

Argentinski fudbaler Lionel Messi zabrinut je da bi povrede mogle da mu promijene planove za učešće na Svjetskom prvenstvu Kataru, baš kao što je to slušaj sa pojedinim njegovim saigračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paulo Dybala i Angel di Maria zadobili su povrede uoči Svjetskog prvenstva, a Messi je zabrinut zbog toga jer smatra da bi povrede mogle da budu najveći problem za njega i saigrače uoči Svjetskog prvenstva.

Messi će kao kapiten predvoditi Argentinu u Kataru, ali je pod znakom pitanja učešće Di Marie i Dybale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dybala je zadobio povredu mišića butine prošlog vikenda i nije poznato hoće li se oporaviti i uspjeti da se vrati u formu do Svjetskog prvenstva, dok se za Di Mariu očekuje da će odsustvovati do početka novembra zbog problema sa tetivom.

“Zabrinjavajuće je to sve jer je sve drugačije na ovom Svjetskom prvenstvu, igra se u drugačije vrijeme i toliko je blizu sve to da vas svaka sitnica koja vas zadesi može izbaciti sa prvenstva. Nadam se da će se obojica oporaviti, imaju dovoljno vremena do Svjetskog prvenstva. Nadamo se da ćemo svi tamo stići zdravi”, rekao je Argentinac za “DirecTV Sports”.

Argentina će igrati protiv Saudijske Arabije u prvoj utakmici grupe C 22. novembra, a zatim joj slijede utakmice protiv Meksika i Poljske.

Messi je posljednje dvije utakmice PSG-a propustio zbog problema sa listom i priznao je da bi povreda, u slučaju da se ne liječi dobro, mogla da se pogorša do početka Svjetskog prvenstva.

“Kada vidite da se takve stvari dešavaju, to je zastrašujuće. Ali, samo razmišljanje o tome može biti još više kontradiktorno. Najbolje je ponašati se normalno, kao i uvijek, igrati najbolje što možete i ostati dobro”.

 

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE