― Marketing ―

MALAC GENIJALAC: Ammar se u Kakanj vratio sa osvojenom srebrenom medaljom i peharom

- Marketing -

Zagreb je ove godine bio domaćin 6. Međunarodne olimpijade u mentalnoj aritmetici. Na ovoj najvećoj smotri malaca genijalaca učrstvovalo je preko 400 takmičara iz zemalja regiona.

I ove godine školu Malac genijalac iz Visokog predstavljao je naš sugrađanin Ammar Delibašić kome je ovo treće učešće na olimpijadi.

- Marketing -

U Zagrebu je ponovio uspjeh od prije tri godine kada je u mentalnom računanju (anzan +/-) osvojio 2. mjesto. U Kakanj se vratio sa osvojenom srebrenom medaljom i peharom.

Ovoga puta se Ammaru na takmučenju pridružio mlađi brat Imran Delibašić koji od januara ove godine pohađa školu Malac genijalac u Kaknju.

Na svom prvom takmičenju Imran je osvojio sjajno 3. mjesto u mentalnom računanju (anzan+).

Pored Imrana školu su predstavljali Melika Delibašić, Emin Zaimović i Amar Aliefendić koji su također postigli zapažene rezultate, računali na velikim brzinama bez bilo kakvih pomagala i u svojim grupama ostali među najboljih pet.

 

- Marketing -

BONUS VIDEO

Pet puta više stranih radnika u Federaciji nego u RS-u

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine planira odobriti zapošljavanje 6.037 stranaca u narednoj godini, što je značajan porast u odnosu na trenutnu kvotu od...