― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Majka iz Kaknja optužena za zlostavljanje sina: Smeće po kući, hrana prosuta po podu, dijete dobilo vaške…

- Marketing -

Dvadesetsedmogodišnja F. A. iz Kaknja je nakon okončane istrage optužena za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika.

Ona je, prema optužnici koju je potvrdio Općinski sud u Kaknju, 5. aprila prošle godine svog maloljetnog sina ostavila samog kod kuće, u ekstremno nehumanim uslovima življenja.

  • U kući su bili prisutni neugodni mirisi uslijed pokvarenih ostataka hrane, prljave odjeće i obuće te nepotrebnog smeća po kući, sa rasutim brašnom i pavlakom po podu po kojem je oštećeni hodao, prekriven prljavštinom, sa vaškama u kosi zato što ga nije kupala i po 30 dana. Službenici JU Centar za socijalni rad su prilikom nenajavljene terenske posjete zatekli dječaka u takvim uslovima življenja i odveli ga, uz intervenciju policije, na ljekarski pregled, stoji u optužnici, u kojoj se navodi da je optužena kao roditelj grubo zanemarila svoju funkciju zbrinjavanja i odgoja djeteta ili maloljetnika, čime je počinila pomenuto krivično djelo, piše Oslobodjenje.ba.
- Marketing -