― Marketing ―

Kući ponosno nose pet pehara: Odličan nastup taekwondo kluba NUR na ‘Hadžići Friends Championship 2023’

- Marketing -

U subotu sportski duh je procvjetao u Hadžićima na međunarodnom turniru u taekwondou.

Na ovom takmičenju, koje je privuklo pažnju velikog broja zaljubljenika u borilačke vještine, učestvovalo je 34 kluba iz dvije države. Među tim klubovima, svjetlo reflektora u našem tekstu usmjereno je prema taekwondo klubu NUR iz Kaknja, koji je na turniru iznenadio sve prisutne snagom i vještinom svojih 27 hrabrih takmičara.

NUR-ovci su se vratili kući s impresivnih 23 medalje: čak deset zlatnih, šest srebrenih i sedam bronzanih odličja.

- Marketing -

Zlatnim medaljama okitili su se Amar Odobašić, Đejna Puščul, Ajda Bajrić, Đena Delić, Isra Zuban, Ema Mulahasanović, Elmin Odobašić, Emina Škulj, Arduana Kumbara i Fatma Berbić. Srebrene medalje ponosno su nosili Arnela Škulj, Amina Šahinović, Zerina Alajbegović, Eldar Čolak, Lamija Škulj i Lejla Hadžić. Bronzane medalje su osvojili Ahmed Alajbegović, Kosar Alek, Ajla Škulj, Merima Škulj, Asja Husetović i blizanke Ajna i Imran Škulj.

No, uspjeh kluba nije završio samo s medaljama. Taekwondo klub NUR također je odnio kući pet pehara. Njihov ukupni plasman na turniru donio im je drugo mjesto u konkurenciji svih klubova.

U kategoriji kadeta i kadetkinja, NUR-ovi mladi sportaši ponosno su podigli pehar za prvo mjesto, dok su u kategoriji mlađih kadeta i mlađih kadetkinja osvojili drugo mjesto.

Posebno priznanje dodijeljeno je Đejni Puščul, proglašenoj najboljom mlađom kadetkinjom turnira, i Amaru Odobašiću, koji je ponio titulu najboljeg mlađeg kadeta turnira.

Ovaj uspjeh taekwondo kluba NUR nije samo njihova pobjeda; to je inspiracija i motivacija za sve mlade sportaše i zaljubljenike u taekwondo da nastave s radom i trudom, jer su dokazali da se marljivost isplati i da se snovi ostvaruju uz predan rad i strast prema sportu.

(K.P. / Kakanj-X)

- Marketing -

BONUS VIDEO

Pet puta više stranih radnika u Federaciji nego u RS-u

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine planira odobriti zapošljavanje 6.037 stranaca u narednoj godini, što je značajan porast u odnosu na trenutnu kvotu od...