Kući ponosno nose pet pehara: Odličan nastup taekwondo kluba NUR na ‘Hadžići Friends Championship 2023’

U subotu sportski duh je procvjetao u Hadžićima na međunarodnom turniru u taekwondou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom takmičenju, koje je privuklo pažnju velikog broja zaljubljenika u borilačke vještine, učestvovalo je 34 kluba iz dvije države. Među tim klubovima, svjetlo reflektora u našem tekstu usmjereno je prema taekwondo klubu NUR iz Kaknja, koji je na turniru iznenadio sve prisutne snagom i vještinom svojih 27 hrabrih takmičara.

NUR-ovci su se vratili kući s impresivnih 23 medalje: čak deset zlatnih, šest srebrenih i sedam bronzanih odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatnim medaljama okitili su se Amar Odobašić, Đejna Puščul, Ajda Bajrić, Đena Delić, Isra Zuban, Ema Mulahasanović, Elmin Odobašić, Emina Škulj, Arduana Kumbara i Fatma Berbić. Srebrene medalje ponosno su nosili Arnela Škulj, Amina Šahinović, Zerina Alajbegović, Eldar Čolak, Lamija Škulj i Lejla Hadžić. Bronzane medalje su osvojili Ahmed Alajbegović, Kosar Alek, Ajla Škulj, Merima Škulj, Asja Husetović i blizanke Ajna i Imran Škulj.

No, uspjeh kluba nije završio samo s medaljama. Taekwondo klub NUR također je odnio kući pet pehara. Njihov ukupni plasman na turniru donio im je drugo mjesto u konkurenciji svih klubova.

U kategoriji kadeta i kadetkinja, NUR-ovi mladi sportaši ponosno su podigli pehar za prvo mjesto, dok su u kategoriji mlađih kadeta i mlađih kadetkinja osvojili drugo mjesto.

Posebno priznanje dodijeljeno je Đejni Puščul, proglašenoj najboljom mlađom kadetkinjom turnira, i Amaru Odobašiću, koji je ponio titulu najboljeg mlađeg kadeta turnira.

Ovaj uspjeh taekwondo kluba NUR nije samo njihova pobjeda; to je inspiracija i motivacija za sve mlade sportaše i zaljubljenike u taekwondo da nastave s radom i trudom, jer su dokazali da se marljivost isplati i da se snovi ostvaruju uz predan rad i strast prema sportu.

(K.P. / Kakanj-X)

NAJNOVIJE