Kroz pobjede i izazove do Koreje: Takmičari kluba Bosna-Rudar u Tirani ostvarili sjajan rezultat

U Tirani, glavnom gradu Albanije, održano je “Evropsko taekwondo prvenstvo za klubove”, gdje je učešće uzelo preko 1600 takmičara iz cijele Evrope.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim Bosna-Rudar je opet napravio sjajan rezultat sa svoja četiri takmičara.

Amer Gladović osvojio je bronzanu medalju pobjedivši hrvatskog predstavnika u četvrtfinalu, čime je “osvjetlao obraz” BiH trećeg dana takmičenja, kao jedini predstavnik koji je osvojio medalju taj dan u kadetskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fahrudin Adilović prvo kolo je bio slobodan, zbog svojih bodova na rang listi, drugo kolo rutinski savladava predstavnika Ukrajine , a treće kolo predstavnika Grčke. U borbi za medalju gubi od takmičara iz Crne Gore i ove prilike ostaje bez medalje, ali sa sjajnom uvertirom za Svjetsko Juniorsko Prvenstvo u Koreji.

Podsjećamo da je Fahrudin već bio klupski evropski prvak u kadetima!

Nedim Lisak i Dženana Sulejmanović su u izuzetno jakoj konkurenciji pružili sjajne borbe i otpor, te pokazali da se mogu nositi sa najbolji u Evropi.

Ekipu se predvodili Edin Kajević i Adnan Kozlo.

Naredne aktivnosti kolektiva Bosna-Rudar su Sarajevo Open, organizacija kampa u Zadru, te intezivne pripreme za Svjetsko taekwondo prvenstvo u Koreji, na kojem će iz ovog kolektiva uzeti učešće četiri takmičara i to:

-Fahrudin Adilović -59kg

-Nedim Lisak -68kg

-Dženana Sulejmanović +68kg

-Denis Terzić -45kg

  • Čestitke svim osvajačima medalja iz BiH i njihovim trenerima, a posebne čestitke našem Ameru Gladoviću na bronzanoj medalji i sjajnom rezultatu na klubskom evrospkom prvenstvu – saopeno je iz kluba.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE