― Marketing ―

Konačno otklonjen problem: Apple ima rješenje za iritantne pozive na iPhoneu

- Marketing -

Svi imamo prijatelje koji nas zovu u najneprikladnijem trenutku.

Ako ne želite da ih blokirate (i time ugrozite ono prijateljstva koliko vam je preostalo), uvijek možete da utišate njihove pozive.

Trik je u Focusu

- Marketing -

Prvo idite u podešavanja i tamo odaberite opciju za “Focus”. Pritisnite na znak plus u gornjem desnom uglu i izaberite opciju za prilagođeni Focus mode. Telefon će od vas nakon toga tražiti ime za novi Focus. Upišite ga i birajte “Next”. Nakon toga idite u opciju “People”, pritisnite na ‘”Silence Notifications From” i pritisnite “Add People” i birajte kontakte koje želite da stišate. Nakon što završite, pritisnite “Done”.

Kako aktivirati utišavanje?

Nakon toga s vrha ekrana povucite kontrolni centar, dugo pritisnite opciju za Focus i birajte Focus koji ste kreirali. Kasnije možete da ga isključite jednostavnim prebacivanjem na drugi Focus ili gašenjem Focusa.

Ovaj metod utišavanja kontakata veoma je koristan u slučaju da određenog pozivaoca želite da načinite neprimjetnim tokom određenog perioda. Ako za njih više nikada ne želite da čujete, uvijek vam preostaje opcija da ih jednostavno – blokirate.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...