Komedija “Ko je lud?” govori o nama bez ijedne psovke

Komedija “Ko je lud?” u izvedbi dvojice glumaca, Adema Smailhodžića i Zlatana Školjića, poznatih po filmu “Amanet” bit će odigrana 12. oktobra u Domu kulture Kakanj, sa početkom u 19:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava govori o onome što mi jesmo i kako jeste – o sukobu ličnosti i interesa, o sukobu sa samim sobom, te nam glumci kroz smijeh i komediju poručuju nešto više o gorućim problemima našeg društva, na jedan nadasve inteligentan način.

Poručuju i pokazuju također i do kojih mjera i granica ide ljudska banalnost i svijest o onome što danas možemo vidjeti svuda oko nas.Sat vremena smijeha uopće nije naodmet – da čovjek pobjegne od svakodnevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U režiji Mirze Begovića te u tonu i rasvjeti Jasmina Smajića, posebno ističemo kako je, po motivima jednočinke “Idiot” Muze Pavlove tekst adaptirala i dramaturški pripremila Nedžma Čizmo.

Radnja predstave prati čovjeka koji dolazi kod psihologa i traži od njega uvjerenje da je normalan.

  • Zašto mu treba to uvjerenje? Pa treba mu zato što je ovaj u matičnom uredu “zafrkan” pa je postavio kriterije, brine o potomstvu i brine da mu ljudi ne idu iz države. Školjić igra tog lika koji dolazi po to uvjerenje. Postepeno on namoli službenika, odnosno doktora da ga ispita. Način na koji on njega ispituje i način na koji on pokušava utvrditi da li je on normalan, dovodi do toga da se mi pitamo ko je lud, ko kome daje kakvo uvjerenje. Vrlo je bitno da predstava zaista nema onoga čemu mi u komedijama nekako podlegnemo, a to su psovke.

Ulaznice u prodaji od DANAS!!!

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE