Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Klub sjedeće odbojke Kakanj realizirao projekat “Biti osoba sa invaliditetom nije prepreka”

Klub sjedeće odbojke Kakanj, osim redovnih takmičarskih aktivnosti, uspješno je sproveo projekat pod nazivom “Biti osoba sa invaliditetom nije prepreka” tokom 2023. godine, uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekat je bio organizovan u dvije faze – edukativnoj i sportskoj. Edukativni segment obuhvatio je organizovanje okruglih stolova posvećenih temama “Invaliditet nije prepreka” i “Priprema OSI za bavljenje sportom”. Ovi događaji pružili su prostor za razmjenu ideja, informacija i iskustava, promovišući inkluziju i podizanje svijesti o mogućnostima osoba sa invaliditetom u sportu.

Drugi dio projekta, sportski segment, fokusirao se na prezentaciju sjedeće odbojke kao i na sedam sportskih disciplina prilagođenih osobama sa invaliditetom. U okviru ovog dijela, organizovana su takmičenja u disciplinama kao što su kuglanje, pikado, streljaštvo, šah, bočanje i ribolov. Ova raznovrsnost disciplina omogućila je učešće svim zainteresovanim osobama sa invaliditetom, pružajući im priliku da se aktivno uključe u sportske aktivnosti i pokažu svoje vještine.

Kroz projekat “Biti osoba sa invaliditetom nije prepreka”, Klub sjedeće odbojke Kakanj nije samo promovisao sportsku inkluziju, već je i podstakao zajednicu na širenje razumijevanja i podrške prema osobama sa invaliditetom.

(K.P. / Kakanj-X.com)