Klub iz Kaknja puni vitrine peharima i medaljama: Uspješan nastup Fight Academy Rudar u Zvorniku

Popularno

Povezano

U subotu se u Zvorniku održalo državno taekwondo prvenstvo, na kojem je nastupilo preko 500 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

Kakanjski taekwondo klub Fight Academy Rudar, kojeg su vodili treneri Amina Grahić i Adnan Kozlo, imao je više nego uspješan nastup.

- Marketing -

Osamnaest takmičara u deset borbi i osam formi osvojili su petnaest medalja.

Zlatne medalje osvojili su: Adin Grahić, sa četiri pobjede uz pehar za najboljeg takmičara na turniru, Anes Ćosić sa tri pobjede i Adnan Plavšić sa tri pobjede također. U formama zlato su osvojili: Davud Delibašić i Nejra Kovač.

Srebrene medalje osvojili su: Eldar Kubat sa dvije pobjede i Denis Terzić. U formama srebro su osvojili Muhamed Kovač i Ajna Podojak.

Bronzane medalje osvojili su: Azur Agičić  sa jednom pobjedom, Amar Kozlo sa jednom pobjedom, Rijad Šačić također sa jednom pobjedom i Sandro Plavšić. U formama bronzu su osvojili Rijalda Buza i Elma Podojak.

Ekipa Fight Academy Rudar u ukupnom plasmanu mlađi kadeti su dobili pehar za drugo mjesto kao i ekipa kadeta također pehar za drugo mjesto.

  • Za našu mladu akademiju ovo je vrhunski rezultat. Pokazujemo i dalje da radimo ono što volimo. Zahvala ide našim takmičarima i roditeljima na nesebičnoj podršci. Danas smo odradili više nego odličan posao, samo tako nastavite – saopćeno je iz ove akademije.
- Marketing -

Najnovije