Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Kapo u pred utakmicu sa Slobodom: Spremni smo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fudbalski klub Rudar Kakanj u nedjelju na domaćem terenu očekuje Slobodu iz Tuzle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sloboda je trenutno najbolji klub u ligi sa 36 bodova čuva lidersku poziciju na tabeli, prati je sa tri boda manje Nogometni klub Stupčanica iz Olova.

Domaći u nedjelju od 15 sati igraju pod imperativom pobjede jer se nalaze u  zoni ispadanja na 15. poziciji odmah iznad gradskog rivala Mladosti iz Doboja koja je zadnja na tabeli.

Kako bi Sloboda bila sigurna mora osvojiti nova tri boda, s druge strane Kakanjci isto žele kako bi preživjeli ligu što garantira borbenu utakmicu na stadionu Pod Vardom.

Iskusni Nijaz Kapo, kao šef stručnog štaba, predvodit će Kakanjce u proljetnom dijelu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj 69-godišnji stručnjak je u izjavi za klupski kanal kazao kako u nastavku sezone nisu mogli dobiti jačeg protivnika od Slobode, ali smatra to dodatnim motivom da se vjernim navijačima iskupe za sve loše rezultate u polusezoni.

  • To je motiv da uđemo u utakmicu maksimalno dobro i jako. Da probamo pobijediti lidera na tabeli i da osvojimo tri boda koja bi nam puno značila. Sloboda je zaista, ako ne najbolja među najboljim ekipama u ovoj ligi ali i mi smo radili dobro. Spremni smo i smatram da se možemo dovoljno suprotstaviti i da napravimo povoljan rezultat – kazao je Kapo.

(K.P. / Kakanj-X.com)

- Marketing -