― Marketing ―

Kakanjskim “intelektualcima” smeta uspjeh lokalne vlasti

- Marketing -

Opozicija i pozicija u svakom gradu kantonu i državi generalno su isti, samo se razlikuju po tome koja grupa ima više članova kojima je lični jednako javni interes ili samo i isključivo lični jednako lični pod plaštom javnog.

Kakanj je jedna od općina koja može poslužiti kao primjer uspješne saradnje sa Vladom ZDK jer se nakon dugo vremena na pravom mjestu našla ekipa koja ima jedan cilj.

Dok opozicija pronalazi dlaku u jajetu ili ga sama stavlja u razbijeno jaje pozicionari kao pravi revolucionari mijenjaju izgled grada. Dok sijevaju tenderi za brojne puteve u kakanjska naselja ali i gradsko područje drugi sjede u fotelji i izmišljaju (tragi)komične nazive za te iste puteve.

- Marketing -

Dok učenici i studenti, naročito u vremenu krize, dobijaju stipendije drugi usporavaju procese i izmišljaju skandale.

Izgradnja je konačno krenula, šala po kojoj Spiderman ne bi imao gdje krenuti nakon što dođe na treći soliter uskoro će postati prošlost.

Brojne su manifestacije, organizacije, akcije lokalnog stanovništva, promocije, sportski, kulturni i muzički događaji podržani od strane Općine Kakanj. No, dok za to vrijeme iz zgrade i Ulici branilaca broj 1 se svakodnevno koordinira sa svim prethodno navedenim, i brojnim koje nisu navedene, aktivnostima uvijek ima neko ko će, tokom pauze od podjele predizbornih letaka, uz kafu poslati fotografije poluzavršenog asfalta ili  dimnjake građana koji u rudarskom gradu kao energent koriste ugalj.

Obično se šalju portalu iza kojeg se ne zna ko stoji, koji bez kredibiliteta, obrade informacije, provjere činjenica plasira u javnost najniže i najprimitivnije bljuvotine tokom predizborne kampanje.

S obzirom da se počelo sa izgradnjom jednog po jednog mosta, predlažemo izvođaču radova da izgradi posebnu platformu “anonimnim fotografima” kako bi bilježili koliko brzo se beton suši.

Moramo si priznati da sindrom malog grada, kao i godinama unazad, vrlo je prisutan u Kaknju, grad je prepun intelektualaca koji to nisu.

Na kraju kada nas napusti jedna generacija opozicije i pozicije, ostaju samo djela a riječi završe u havi!

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...