― Marketing ―

Kakanjski poljoprivrednici u problemima, divljač uništava usjeve

- Marketing -

Poljoprivrednici u općini Kakanj suočavaju se s sve većim problemom uništavanja usjeva od strane divljih svinja.

Ova situacija izaziva ozbiljnu zabrinutost među lokalnim poljoprivrednicima, koji se bore s gubicima u svojoj proizvodnji. Iz Općine Kakanj ističu da je nadležnost za rješavanje ovog problema u nadležnosti Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Poljoprivrednici su se masovno žalili na štete koje su divlje svinje nanijele njihovim usjevima, što je dovelo do osjetnog smanjenja prinosa i finansijskih gubitaka. Ovi incidenti su se događali sve češće, što je izazvalo ogorčenje među lokalnom zajednicom.

- Marketing -

Kako bi se riješio ovaj problem, poljoprivrednici se trebaju obratiti Vladi Zeničko-dobojskog kantona koja ima nadležnost i obavezu da poduzme odgovarajuće mjere, tvrde iz Općine Kakanj. Vlada treba pronaći održiva rješenja koja će zaštititi usjeve i interese poljoprivrednika u kantonu.

Ilustracija

Općinska služba za poljoprivredu u Kaknju pruža informacije građanima o tome kome i na koji način se obratiti u vezi s problemom divljih svinja. Poljoprivrednici su ohrabreni da se aktivno uključe i predlože moguća rješenja kako bi se ova situacija riješila na najbolji mogući način.

Uništavanje usjeva od strane divljih svinja nije samo ekonomski problem za poljoprivrednike, već ima i širi utjecaj na lokalnu zajednicu. Očuvanje poljoprivredne proizvodnje važno je za stabilnost i razvoj zajednice, stoga je hitno potrebno djelovanje nadležnih institucija kako bi se riješio ovaj problem.

Uz podršku Vlade Zeničko-dobojskog kantona i aktivno učešće poljoprivrednika, nadamo se da će se pronaći efikasna rješenja koja će smanjiti broj incidenata uništavanja usjeva od strane divljih svinja i osigurati održivost poljoprivredne proizvodnje u Kaknju.

Ostaje da se vidi na koji način će reagovati kantonalne vlasti, ukoliko reakcije bude.

(K.P. / Kakanj-X.com)

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...