5 C
Kakanj
Subota, 17 Aprila, 2021

Kakanjski Nurmagomedov pobjedu poklonio državi Bosni i Hercegovini

Ahmed Krnjić, kakanjski Khabib Nurmagomedov kako su ga od milja prozvali po proslavljenom borcu zbog sličnosti, opravdao je očekivanja svoje publike.

Bolji poklon, u susret prazniku, nismo mogli dobiti.

Žestoka borba Senshi 7 Gala, između našeg Ahmeda Krnjića, Evropskog prvaka WAKO PRO K-1  i Vitaliija Ishakhnelija iz Rusije, koji je zauzeo 1. mjesto na KWU Svjetskom prvenstvu 2019. godine i sa dvije SENSHI pobjede, održana je u Bugarskoj pod organizacijom SENSHI.

Borba je održana pod KWU Full Contact pravilima u kategoriji +90 kilograma. Tokom uživo prenosa komentatori su čudili se bh. takmičaru uz naglaske kako se radi o perfektnom borcu, piše Hayat.ba.

Krnjić je iskoristio sve ono što je iz bh. trening sale spremao ranije, bez poštede protivnika i na taj način osvojio pojas teškaškog prvaka SENSHI organizacije.

Kaže kako je njegova pobjeda pravi poklon našoj domovini i njenim patriotama.

  • Ova pobjeda i pojas prvaka Senshi organizacije je pravi poklon našoj domovini i svim njenim patriotama. Ponosan sam što sam pokazao da iako smo mala zemlja imamo dovoljno hrabrosti i snage da pobijedimo i velike zemlje kao što je Rusija – kaže Krnjić za Hayat.ba.

Ovo je jedna pobjeda u nizu, a nastavit će sa “napadima” na nove pobjede već od oktobra.

  • U idućem periodu čeka me nastup na državnom prvenstvu i nekoliko međunarodnih pripremnih turnira za nastup na Svjetskom prvenstvu u 10. mjesecu koje će se održati u Moskvi. Naravno, ako situacija sa pandemijom ne bude pogoršana – kaže.

Smatra da je Bosna i Hercegovina prepuna talenata te da je mladima potrebno malo podrške.

  • Mi smo mala zemlja prepuna talenata u svim sferama života. Potrebno je samo malo više podrške mladima i zasigurno bi često slušali i čitali o velikim uspjesima naše omladine.

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO