Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo “Srndać-Kakanj” obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova sezona će uključivati lov na divlje svinje zbog pričinjenih šteta na poljoprivrednim usjevima. Lov će se odvijati svake nedjelje i državnim praznicima sve do kraja januara 2024. godine.

Lovačko društvo “Srndać-Kakanj” poziva građane, izletnike, planinare, berače šumskih plodova i sve druge koji će se kretati u prirodi, da budu posebno oprezni tokom sezone lova. Kako bi se osigurala sigurnost svih prisutnih u lovištu, mole ih da obrate pažnju na sljedeće smjernice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ograničite kretanje: Ako planirate aktivnosti u prirodi tokom ovog perioda, pokušajte izbjegavati lovište ili ograničiti svoje kretanje u njemu. Lovci će biti prisutni u šumi, i ograničavanjem kretanja možete smanjiti rizik od nesreća.

Nosite uočljivu odjeću: Kako biste se zaštitili i bili što vidljiviji lovcima, preporučuje se nošenje odjeće u svijetlim i uočljivim bojama. To će pomoći u izbjegavanju nesporazuma i povećati sigurnost svih prisutnih u prirodi.

Sezona lova pruža mogućnost za očuvanje prirodne ravnoteže i kontrolu populacije divljači. Apeluje se na svakog pojedinca da bude odgovoran i poštuje pravila lova kako bi se osigurala sigurnost i harmonija u prirodi tokom ove sezone.


(K.P. / Kakanj-X)

NAJNOVIJE