15.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Kakanj: ‘Žena borac’ pravi i prodaje korpice od papira za kćerku, Paula je puna energije

Ekipa emisije Moja Zemlja, koja se emitira na Hayat televiziji, bila je u Kaknju.

Domaćini kažu da su u ovaj grad svi dobrodošli.

Neposredna blizina starog Bobovca i Kraljeve Sutjeske ovo mjesto čini nezaobilaznim kada govorimo o historijskim otiscima duboko utkanim u našoj zemlji.

Dalila i Adi sastali su se sa načelnikom Kaknja, Mirnesom Bajtarevićem koji nas je upoznao sa običajima stanovništva ovog malog bosanskohercegovačkog grada.

  • Kakanjci vole napraviti pravi muhabet uz kafu, da sjednemo po sat vremena i duže. Ona se zove kafa, a onda to ostane na drugoj, trećoj, četvrtoj, pa i ručku. Kakanjci su takvi. Prvi utisak nekoga ko dolazi u Kakanj je nešto što sredinu čini domaćinskom. Mi dolazimo da to pokažemo. Želimo da činimo naš Kakanj čistim – kaže Bajtarević.

On se zahvalio Hayat televiziji jer jedina propagira bosanskohercegovačke vrijednosti malih ljudi, i svih običaja koji čine BiH onakvom kakva jeste, prava merhametli zemlja koja je otvorena za sve dobronamjerne na planeti.

Ekipa je razgovarala i sa mještanima koji su nam pričali o tome kako provode dane, i životu kakanjskih penzionera.

Sanjin Selimović ispred Mreže mladih IZ Kakanj se sastao sa Dalilom i Adijem. On je pričao o radu Mreže mladih i pozitivnim pričama koje su nastale iz te organizacije.

  • Širimo se i želja nam je da napredujemo i da spoznamo našu vjeru i u skladu s njom vladamo i da na što je moguće pozitivniji način doprinosimo našoj zajednici. – rekao je Selimović.

Posjetili su i gospođu Paulu, koja je prava žena borac. Ona je rodila trojke, dva sina i kćerku. Žensko dijete se razboljelo. Boluje od cerebralne paralize. Sada ima 37 godina a Paula brine o njoj.

  • Sve što radim, radim za kćerku. Pravim korpice od papira, novina i to prodajem. Za 8. mart sam dobro prošla i zaradila. I sada za Kakanjske dane pripremam korpice. Od Općine dobijem sto besplatno. Par godina se bavim tim – priča ona.

Iako ne živi jednostavnim i lakim životom, Paula je i dalje puna energije.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO