Kakanj: Zbog 1 KM napao radnika za naplatu parkinga

Početkom ferbruara dogodio se jedan neobičan događaj, jedan od korisnika parkinga tržnog centra Re-Al Kakanj fizički je napao radnika koji radi na naplati.

Naime, događaj se dogodio početkom februara u garaži tržnog centra Re-Al Kakanj kada je H.E., jedan od gostiju tržnog centra, pokušao napustiti garažu bez naplate. To mu nije uspjelo jer rampe na ulazu i izlazu iz garaže uz pomoć senzora automatski, nakon što jedno od vozila prođe kroz istu, vraća u početni položaj, u prevodu zatvori izlaz dok operator na naplati ne dozvoli prolaz sljedećem vozilu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

H.E. je iz protesta ostao parkiran ispred rampe koja je bila spuštena vršeći pritisak, jer je iza njega bila velika kolona vozila koji su čekali svoj red, očekujući da će radnik L.G. propustiti ga bez naplate.

H.E. je zatim izašao iz vozila i, prema riječima radnika, bacio tiket od parkinga u naplatnu kučicu a zatim ponovo se vratio u vozilo očekivajući da će biti propušten. Kada to ponovo nije uspjelo, izašao je iz vozila a zatim zatvorenom pesnicom udario u glavu u predjelu usta L.G. koji je bio na radnom mjestu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

L.G. su pregledom u HMP Dom zdravlja Kakanj konstatovane lakše tjelesne povrede.
Nakon što je H.E. policijskim službenicima priznao prekršaj istom je izdat prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira „Fizičkim napadom“.

DA LI JE MARKA VRIJEDNA FIZIČKOG NAPADA?

Prema izvorima portala Kakanj-x.com, H.E. je državni službenik, kao takav bi trebao biti primjer zajednici. Postavlja se opravdano pitanje da li je marka, koliko vrijedi 1 sat parkiranja, vrijedna da napadnemo osobu koja legalno zarađuje plaću kao i svi drugi. Da li je marka vrijedna da isti taj radnik u narednim danima na posao dolazi u strahu, da ima problema sa nesanicom zbog pertrpljenog straha?

Naravno, H.E. je samo slučaj koji je došao do javnosti, brojni su slučajevi bojkotovanja naplate privatnog parkinga.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Ako imate iphone: Ios 16.2 donosi nekoliko noviteta, a ovo je jedan od najvećih

Trenutna treća beta iOS-a 16.2 konačno daje mogućnost potpuno...

Gdje je nestala praznična čarolija: “Sjedi kući i uživaj za svojim stolom”

Kako će bosanskohercegovački građani dočekati praznike i šta sebi...

Ne ponovilo se: Zagorjela zadnja strana tave je prošlost ako je očistite na ovaj način

Domaćice znaju koliko je teško očistiti i oprati tavu,...