Kakanj: U naredna dva mjeseca bit će zamijenjeni svi nadzemni dijelovi podzemnih kontejnera u gradskom području

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući Općini Kakanj u naredna dva mjeseca bit će zamijenjeni svi nadzemni dijelovi podzemnih kontejnera u gradskom području

Predstavnici JP „Vodokom“ d.o.o. Kakanj i PDVMP „ELEKTROVAR“ d.o.o. Kakanj  potpisali Ugovor o izvođenju radova na izradi i montaži nadzemnih dijelova sklopa podzemnih kontejnera i metalnih spremnika za otpad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnje iskustvo, praksa i korištenje podzemnih kontejnera pokazali su se kao dobro rješenje za odlaganje otpada u urbanom dijelu i prigradskim sredinama. Međutim,  svi podzemni kontejneri u velikoj mjeri su  u proteklom periodu oštećeni.

Na osnovu ugovora, domaća, kakanjska firma “Elektrovar” će u roku od dva mjeseca izvršiti zamjenu i montažu dijelova sklopa podzemnih kontejnera i metalnih spremnika za otpad.

-Upućujemo apel  svim građanima da pravilno rukuju dijelovima podzemnih kontejnera, te da adekvatno i odgovorno vrše odlaganje otpada. Poseban apel upućujemo nesavjesnim pojedincima  koji dizanjem poklopaca,  prekopavanjem i razbacivanjem smeća izvan prostora podzemnog kontejnera, te oštećenjima i devastacijom javne imovine, narušavaju komunalnu higijenu u gradu – saopćeno je.

Podsjetimo, iz Budžeta Općine Kakanj je izdvojeno 120.000 KM za nabavku nadzemnih komponenti sklopa podzemnih kontejnera i metalnih spremnika.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE