― Marketing ―

Kakanj: Počinje dodjela sadnica u okviru projekta “Posadi svoj hlad”

- Marketing -

U petak u 12.00 sati u Kaknju će početi aktivnost dodjele sadnica u okviru projekta “Posadi svoj hlad”.

Sadnice će biti dodjeljivane na lokaciji zgrade Općine Kakanj, Ulica branilaca broj 1. Sadnice se dodjeljuju subjektima koji su izrazili želju da prime i zasade sadnice.

Podsjetimo, početkom godine, u saradnji sa NVO Zeleni Razvojni Centar Bijeljina, provedena je anketa u kojoj su građani Kaknja nedvosmisleno potvrdili zainteresovanost za ozelenjavanje svoje okoline. Zahvaljujući dobroj volji naših sugađana, u Kakanj dolazi 100 sadnica bijelog jasena.

- Marketing -

Sadnice su obezbjeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mjesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

Ovaj projekat je usaglašen sa ciljevima svjetske akcije Trillion Trees Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, kao i sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist zrak u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

  • Ovo nije samo ekološka akcija usmjerena ka borbi protiv klimatskih promjena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dijele dvogodišnje sadnice bijelog jasena uz uputstvo za sadnju. Zato posadite svoj hlad i obezbijedite čist vazduh vama i vašoj porodici!

Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!

Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj.

Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje.

Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo. Iz tog razloga i realizujemo projekat Posadi Svoj Hlad, kako bismo nadomjestili nedostatak zelenila u urbanim gradskim sredinama. Naš plan je da u narednim godinama podijelimo 300.000 sadnica građanima i da na taj način stvorimo zdravija mjesta za život svih nas”, saopšteno je iz NVO Zeleni Razvojni Centar.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...