Kakanj: Počinje dodjela sadnica u okviru projekta “Posadi svoj hlad”

U petak u 12.00 sati u Kaknju će početi aktivnost dodjele sadnica u okviru projekta “Posadi svoj hlad”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadnice će biti dodjeljivane na lokaciji zgrade Općine Kakanj, Ulica branilaca broj 1. Sadnice se dodjeljuju subjektima koji su izrazili želju da prime i zasade sadnice.

Podsjetimo, početkom godine, u saradnji sa NVO Zeleni Razvojni Centar Bijeljina, provedena je anketa u kojoj su građani Kaknja nedvosmisleno potvrdili zainteresovanost za ozelenjavanje svoje okoline. Zahvaljujući dobroj volji naših sugađana, u Kakanj dolazi 100 sadnica bijelog jasena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadnice su obezbjeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mjesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

Ovaj projekat je usaglašen sa ciljevima svjetske akcije Trillion Trees Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, kao i sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist zrak u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

  • Ovo nije samo ekološka akcija usmjerena ka borbi protiv klimatskih promjena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dijele dvogodišnje sadnice bijelog jasena uz uputstvo za sadnju. Zato posadite svoj hlad i obezbijedite čist vazduh vama i vašoj porodici!

Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!

Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj.

Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje.

Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo. Iz tog razloga i realizujemo projekat Posadi Svoj Hlad, kako bismo nadomjestili nedostatak zelenila u urbanim gradskim sredinama. Naš plan je da u narednim godinama podijelimo 300.000 sadnica građanima i da na taj način stvorimo zdravija mjesta za život svih nas”, saopšteno je iz NVO Zeleni Razvojni Centar.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE