Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Kakanj po ko zna koji put položio ispit humanosti: Četiri kamiona pomoći za narod Turske i Sirije

  • Kamioni konstantno pristižu u naša skladišta a trenutno raspolažemo sa preko četiri hiljade kvadrata i opet nam je malo – napisali su prije nekoliko sati iz organizacije Pomozi.ba.

U ovu organizaciju iz brojnih gradova pristigla je pomoć namijenjena narodu Turske i Sirije nakon zemljotresa koji ih je zadesio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kakanj-x.com

Nažalost, broj žrtava iz sata u sat raste ali i neumorni spasioci iz brojnih država, među kojima su i heroji iz Bosne i Hercegovine, uspijevaju pronaći još preživjelih.

Dok naši spasioci rade direktno na spašavanju života bh. građani uspješno polažu ispit humanosti a jedni od boljih su Kakanjci i Kakanjke.

  • Kada sam prije tri dana nazvao Pomozi.ba da probam u saradnji sa njima preko O.U. Murabitun – Kakanj pokrenuti akciju prikupljanja pomoći za narod u Turskoj i Siriji, bio sam malo skeptičan. Mislio sam da ću u najboljem slučaju napuniti jedan kombi stvari i to je to – kaže Adnan Bašić, predstavnik O.U. Murabitun – Kakanj koje je organiziralo ovu akciju.

Strašno pozitivan podatak Bašića je da kada je pomoć počela da pristiže prostorije i kombiji nisu bili dovoljni za skladištenje.

Na kraju su iz Kaknja ispraćena četiri velika kamiona pomoći prema Sarajevu u sabirni centar Pomozi.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj teškoj situaciji za Tursku i Siriju Kakanjci i Kakanjke nisu mogli skriti emocije koje su ih oblijevale dok su predavali pomoć na Trgu Kemala Baysaka.

Kakanj-x.com
  • Vjerujte mi da nije bitno jesi li bogat ili siromašan, ja ne govorim o tome. Govorim o jednoj staroj nani koja dolazi i daje 2 KM i kroz tužan glas spominje kako je to sve što može dati, o porodici koja je donirala oko 900 novih farmerki uz ne znam ni ja više sam koliko nove zimske obuće! Ali da vas ne zamaram više, to se svakako mora doživjeti da bi se moglo razumijeti – kazao je Bašić na kraju objave uz zahvalu medijima, institucijama i privrednicima koji su dali svoj doprinos.

Pogledajte video na linku: https://fb.watch/iDM7eINFTy/

https://www.facebook.com/KakanjX/videos/1374320050065395/?mibextid=Nif5oz