― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Kakanj: Nove tehnologije u proizvodnji madraca ‘MojSan’

- Marketing -

Domaći brand MojSan, početkom 2021. godine je realizirao značajnu investiciju na području unaprijeđenja i usavršavanja proizvodnje madraca u okviru vlastite fabrike u Kaknju.

Značajna investicija u modernizaciju proizvodne linije madraca branda MojSan ima za cilj usklađivanje vlastitih tehnoloških mogućnosti sa novim zahtjevima tržišta, ali i postavljanje novih trendova u industriji sistema za spavanje.

- Marketing -

Investicija od 500.000 KM znači nadogradnju i kreiranje potrebnih uslova koji će omogućiti razvoj madraca i krevetnih sistema nove generacije.

Iskustvo proizvodnje vrhunskih madraca dugo više od decenije, uz investiciju u nove mašine za obradu platna, ekološki prihvatljive metode lijepljenja madraca te novu tehnologiju pakiranja proizvoda, značit će zadržavanje liderske pozicije na polju proizvodnje sistema za spavanje.

  • Cilj nam je da u potpunosti budemo spremni i za nazahtjevnija tržišta i kupce kojima je pri odabiru proizvoda za spavanje kvalitet na prvom mjestu preferencija. Ostvarili smo uslove da realiziramo značajne ciljeve vlastite poslovne strategije, a koja je također, usmjerena i na ekološki prihvatljiv vid poslovanja kroz korištenje ekološki prihvatljivih sirovina i metoda proizvodnje”, ističe Beadisa Delibašić Husika, generalna direktorica kompanije.

Cilj modernizacije nije potpuna automatizacija u smislu maksimiziranja serijske proizvodnje, nego također zadržavanje prepoznatljivosti branda MojSan kao jednog od rijetkih, koji je spreman vlastitim kupcima udovoljiti u skladu sa njihovim specifičnim zahtjevima.

Posebne dimenzije proizvoda, proizvodi po posebnoj recepturi, posebni oblici proizvoda i dalje su izazov i težnja da vlastite kupce ne uskrate njihove kreativnosti, kažu u brandu MojSan.

Nova, sofisticirana proizvodna linija i mogućnosti koje pruža će svoju primjenu imati na novoj kolekciji proizvoda koje MojSan najavljuje za 2021. godinu što će definitivno biti osvježenje na tržištu BiH i regije.

- Marketing -