Je li ‘blef’ Dodika o državnoj imovini zapravo uvod u novu agresiju?! Haris Silajdžić predviđa razvoj situacije…

Ima tu taktike: stvoriti napetost kako bi međunarodna zajednica tražila ustupak od strane koja je pretrpjela agresiju – smatra bivši član Predsjedništva Haris Silajdžić, bivši član Predsjedništva BiH i bivši lider Stranke za BiH, bio je gost u Centralnom dnevniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blefira li Dodik?

“Ima tu taktike: stvoriti napetost kako bi međunarodna zajednica tražila ustupak od strane koja je pretrpjela agresiju! Državna imovina je direktno vezana za agresiju na BiH i stvaranje ‘Velike Srbije’! Genocid se dešavao u cijeloj BiH! Postoji embargo na spominjanje presuda Haškog tribunala i Suda za ljudska prava u Strasbourgu! Rezultat toga je da se sve izjednačava!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Embargo je konstanta od 1991. godine! Zašto se toliko povlađuje Dodiku?!

“Neprovođenje Dejtona je uzrok ove situacije koja je nastala! O Dodikovoj sili neću da govorim! O sili se ne govori, to se radi! Samo da podsjetim da su branitelji praktično bez oružja odbranili BiH! Parafazirat ću zašto se Dodiku povlađuje: ‘Dok se ljudi u BiH masovno ubijaju zato što su muslimani, svijet posmatra, isto kao što je posmatrao kada su ubijani Jevreji samo zato što su Jevreji!’ To je rekao nekadašnji senator SAD-a, a sadašnji predsjednik Joe Biden! Biden nije više kao što je bio! Da nije bilo SAD-a, mi bismo bili samo teritorija, ali ne i članica UN-a!”

NAJNOVIJE