Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Javila se djevojka koja tvrdi da je Madeleine McCann, objavila je i snimak

Madeleine je nestala 2007. i niko ne zna šta se desilo sa njom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka na Instagramu uvjerena je da je Madeleine McCann, tvrdi da ima dokaze i traži pomoć za DNK test, prenosi Mirror.

Madeleine McCann nestala je 2007. godine iz obiteljskog apartmana na odmoru u portugalskom Algarveu. Unatoč opsežnim policijskim potragama, još uvijek se vodi kao nestala.

Navodno, Njemica, čije je korisničko ime na Instagramu @iammadeleinemcann, kaže da se prije nekoliko mjeseci počela pitati je li ona zapravo nestala djevojčica, prenosi Jutarnji.hr.

– To je nešto što sam čula od svoje bake, rekla je.

@shellmc22 Thoughts? Is this Madeleine McCann? Why is no one helping her? Why is this not news? The police won’t listen apparently!? She’s asking for it to be shared! #madeleinemccann #findmaddie #findmadeleine #iammadeleinemccann #instagramlive #maddymccann #maddiemccann #katemccann #gerrymccann #share #help #missingpersoncases #madeleinemccanncase #isthismaddie? ♬ original sound – Shell Mc 🦋
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ima 21 godinu, vjeruje da bi njena dob mogla biti pogrešna, jer uz male šanse da je Madeleine preživjela, sada bi imala 19 godina. Tvrdi da ima dokaze, a neki od njih su pjegica na nozi i mrlja u oku na istim mjestima kao i kod nestale djevojčice.

Spremna je dokazati da je Madeleine, pa traži pratitelje za pomoć kako bi napravila DNK test.

– Pomozite mi, moram razgovarati s Kate i Gerryjem McCannom, mislim da bih mogla biti Madeleine. Trebam DNK test, piše u opisu njenog Instagram profila.

Dodala je i da je policijski istražitelji iz Velike Britanije i Poljske pokušavaju ignorisati, pa će ispričati svoju priču na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupila je 194 hiljada pratitelja, ali nije prva osoba koja je na društvenim mrežama tvrdila da je zapravo nestala djevojčica.

Tako je 2021. godine djevojka koja se također zvala Maddie na svom TikTok profilu podijelila svoju sliku nakon što su joj porodica i prijatelji rekli da izgleda kao nestalo dijete.

Fotografiju iz pasoša kada je bila mlađa i na kojoj je imala sličnu frizuru, zelene oči i ovalno lice uporedila je sa slikom Madeleine koju je pronašla na internetu.

Nestanak Madeleine McCann pokrenuo je ogromnu istragu i nebrojene potrage, ali uprkos svim naporima, tijelo djevojčice i njen otmičar nikad nisu pronađeni. Mnogi su tvrdili da su je kroz godine viđali, pa je tako 2016. godine prijavljeno gotovo 9.000 prijava o lokaciji djevojčice širom 101 zemlje.

Navodi su istraženi, ali na kraju ništa nije otkriveno. Mala je vjerojatnost da je Madeleine još uvijek živa, iako je njemačka policija prošle godine kao glavnog osumnjičenika u slučaju njenog nestanka proglasila pedofila Christiana Bruecknera.