Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Jasna poruka State Departmenta nakon novih sankcija Dodikovim saradnicima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik američkog State Departmanta Matthew Miller oglasio se na Twitteru nakon što su objavljene nove sankcije saradnicima Milorada Dodika zbog organizovanja obilježavanja neustavnog Dana RS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osuđujemo nastojanja da se potkopa mir i stabilnost na zapadnom Balkanu. Sankcioniramo tri osobe koje su omogućile neustavno obilježavanje Dana Republike Srpske, nastojanje predsjednika RS Dodika da potkopa ustavni poredak Bosne i Hercegovine”, poručio je Miller.

Na listu sankcija stavljeni su Branislav Okuka koji je bio blisko uključen u planiranje i provođenje Dana RS-a, Jelena Pajić Baštinac, generalna sekretarka predsjednika RS-a i Srebrenka Golić, dugogodišnja političarka iz SNSD-a i predsjednica Vijeća naroda RS-a.

Branislav Okuka je u reakciji poručio da mu je čast da se nađe na crnoj listi, dok je Pajić Baštinac kazala da sankcije pokazuju namjeru američke administracije da sve što se radipozitivno na putu ka EU i uopšte napretku Bosne i Hercegovine obija se o glavu Republici Srpskoj.

- Marketing -