Ispraćaj u penziju Sulejmana ef. Čelikovića

Danas je u službenoj posjeti MIZ Kakanj boravio Muftija Sarajevski dr. Nedžad Grabus zajedno sa svojim saradnicima i glavnim imamima Muftijstva sarajevskog a povod i u čast ispracaja u penziju glavnog imama MIZ Kakanj mr. Sulejmana ef. Čelikovića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muftija sarajevski je govorio ono čemu su ustvari Kakanjci godinama unazad svjedočili, o veličini lika i djela Sulejmana ef. Čelikovića, i ne samo u Kaknju nego na području cijele Islamske zajednice u BiH, istakavši tako da je i sam od onih koji su se kroz svoj život vodili savjetima Sulejmana ef. Čelikovića. 

U novoj godini, MIZ Kakanj će nastaviti svoju misiju sa novim glavnim imamo, ali sa istim imamima koji su decenijama unazad stajali uz glavnog imama Sulejmana ef. Čelikovića, radili, ispunjavali svoju misiju, u svemu tome su puno toga i naučili, te imaju  primjer i nauk kako dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Sulejman ef. nije bio samo glavni imam, već istinski Šejh koji je svoje učenike, kolege, naučio kako dalje, makar i sami bili – kazali su iz Medžlisa Islamske zajednice Kakanj.

 Uz traženje halal od kolega, Sulejman ef. Čeliković je istakao da će uvijek biti tu da pomogne kada treba, pa makar i savjetom jer to njegov grad, njegova zajednica.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE