Intenzivne pripreme Bosna-Rudar za Svjetsko juniorsko prvenstvo u taekwondou

Okupljanje taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine označilo je početak intenzivnih priprema za nadolazeće Svjetsko juniorsko prvenstvo u Južnoj Koreji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na okupu je bilo i deset predstavnika taekwondo kluba Bosna-Rudar i to: Dženana Sulejmanović, Fahrudin Adilović, Nedim Lisak, Denis Terzić, Aldin Islamović, Amer Gladović, Arman Kulić, Hamza Hercegovac, Ismail Hercegovac, Eldar Kubat.

Ovi talentirani sportisti, pod budnim okom svojih trenera, marljivo rade na formi i tehnici kako bi se što bolje pripremili za najvažnije juniorsko takmičenje godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko juniorsko prvenstvo će se održati od 1. do 6. oktobra 2024. godine a borci Bosna-Rudar su već počeli sa finalnim pripremama u okviru kampa u Zadru.

Prije puta za Južnu Koreju, naši reprezentativci će imati čast trenirati zajedno sa reprezentativcima Južne Koreje, što će im pružiti dragocjeno iskustvo i dodatnu motivaciju za vrhunske rezultate na prvenstvu.

Ljetni kamp u Zadru, koji organizuje Taekwondo klub Dolat Zadar, predstavlja ključni segment priprema. Kamp će trajati od 15. do 21. jula 2024. godine i obezbijeđen je uz velikodušnu podršku Kolektiva Bosna Rudar, uz minimalno učešće članova ekipe.

Krajem mjeseca jula je ljetni kamp na Ponijerima podjeljen na dvije grupe. Prvi dio kampa je skupina vrtićanci i mlađi kadeti a drugi termin je za skupinu kadeti, juniori i seniori.

Svi članovi kolektiva, kako najmlađi tako i seniori, jedva čekaju da pokažu svoje vještine i znanje na svjetskoj sceni, te se sa nestrpljenjem i velikim očekivanjima raduju predstojećim izazovima.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE