Povezano

Inspekcija kontrolirala i u Kaknju: Izrečene kazne u iznosu 78.100 KM na području ZDK

Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Zenica je 15. i 16. decembra 2021. godine izvršila 48 inspekcijskih kontrola tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i ostale uslužne djelatnosti.
Kontrole su izvršene na području: Breze, Zenice, Kaknja, Visokog, Žepča, Tešnja, Doboj-Juga, Usore i Maglaja, a cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.
U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave Federacije BiH otkrili su 20 neprijavljenih radnika, 15 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 2 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 1 objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.
Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja, zapečaćena su 4 objekata i izdato je prekršajnih 45 naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 78.100,00 KM.
- Marketing -

Najnovije

Popularno