Huseinović i Zečević kod načelnika Kaknja: Hoće li hrabrost kakanjskih boraca pronaći svoje mjesto u novom filmu?

U uredu načelnika općine Kakanj, Mirnesa Bajtarevića je boravio Avdo Huseinović, istaknuti novinar, publicista i autor desetina knjiga te dokumentarnih filmova posvećenih agresiji na Bosnu i Hercegovinu i zločinima počinjenim u našoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč čestim opstrukcijama i prijetnjama s kojima se susretao, Huseinović se istakao svojom nevjerovatnom upornošću u istraživanju i dokumentiranju događaja koji su obilježili Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu tokom proteklog rata. Smatra se jednim od najzaslužnijih za proces memorijalizacije svega što se dogodilo tokom tog teškog vremena.

Uz Huseinovića, prisustvovao je i naš sugrađanin Alen Zečević magistar historije, autor brojnih naučnih radova objavljenih u stručnim časopisima u regiji, novinama i drugim publikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zečević je također aktivan učesnik na naučnim skupovima i konferencijama, doprinoseći tako akademskom dijalogu i istraživanju.

Iako nismo dobili više detalja, s obzirom na dosadašnji rad Avde Huseinovića, možemo pretpostaviti da će hrabrost kakanjskih boraca pronaći svoje mjesto u njegovom novom filmu.

Oni zaslužuju da se njihova priča čuje i pamti, a Huseinović uz Zečevića je tu da im omogući trajni glas kroz svoje umjetničko djelo.

(K.P. / Kakanj-X.com)

NAJNOVIJE