Humani gest kardiologa u BiH: Radit će duple smjene bez financijske nadoknade za ukidanje lista čekanja

U ovoj zdravstvenoj ustanovi svakog mjeseca bude pregledano oko 500 kardioloških pacijenata, a ljekari će smjene raditi bez financijske nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardiolozi bijeljinske Bolnice dobrovoljno su odlučili raditi duple smjene kako bi pregledali sve pacijente s liste čekanja, priopćeno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

Ova odluka ostaje na snazi do daljnjega. Odlukom kardiologa zaposlenih u bijeljinskoj bolnici, ubuduće će se na odjelu interne medicine raditi duple smjene kako bi ukinuli tzv. liste čekanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj zdravstvenoj ustanovi svakog mjeseca bude pregledano oko 500 kardioloških pacijenata, a ljekari će smjene raditi bez financijske nadoknade, javlja BHRT.

“Nijedan pacijent trenutno ne čeka na pregled, tko god želi zakazati može to i bit će pregledan koliko je sutra. Mi koji smo malo više vremena provodili u nekim drugim segmentima kardiologije smo odlučili žrtvovati se za ovaj dio kako bi sugrađani bili pregledani i što zadovoljniji”, kaže načelnik Odjela za interne medicine Aleksandar Janjičić.

Pored odjela interne medicine, liste čekanja ukinute su i na drugim odjelima. Zbog povećanog broja pacijenata, iz bolnice najavljuju otvaranje još jedne angio dvorane.

“Kardiolozi i menadžment su odlučili krenuti u nabavku još jedne angio dvorane što će vjerujem biti realizirano u narednih nekoliko mjeseci”, ističe direktor JZU Bolnica Sveti Vračevi Zlatko Maksimović.

Bolnici Sveti vračevi pripada pet općina regije Bijeljina i Birač, a u angio dvorani godišnje bude izvedeno više stotina intervencija.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE