Hamza Ganić krenuo iz Kaknja na Marš mira: Pješači 270 kilometara u nekoliko etapa

Hamza Ganić po 15. put krenuo je na Marš mira danas iz Kaknja tačno u 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakanjski planinar i aktivista je krenuo na put od 270 kilometara koji će prepješačiti u nekoliko etapa.

Prva etapa je Kakanj –Ponijeri a narednog dana planira do Kamenice preko planina stići do Vozuće gdje se tokom rata borio za državu Bosnu i Hercegovinu. Tu će prespavati u školi a ujedno i prisustvovati promociji knjige o Srebrenici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A odatle preko Banovića, Višča a zatim ponovo će prespavati u Živinicama. Četvrti dan se kreće prema Dubravama, Vukovije Donje  a zatim će prespavati u Donjim Raincima.

Peti dan pješači preko Kalesije, sela Jajići preko Međeđe u Nezuk gdje će se priključiti povorci Marša Mira koji kreće za Potočare.

Građanima BiH je poručio da ne smiju zaboraviti žrtve genocida u Srebrenici, da trebamo se okrenuti miru i suživotu u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini. Omladini je poželio da se priključe obilježavanju jer na omladini je da ostane kako bi to baštinili.

Ko je Hamza Ganić?

Hamza Ganić je inače dugogodišnji sportista i sportski radnik. Rođen je 1964 godine. Njegova životna ljubav je odbojka i planinarenje.

Odbojkom se počeo baviti 1978 i za OK “Kakanj” nastupao sve do 1990. godine kad se povlači iz aktivnog bavljenja sportom.

Bio je trener mlađih kategorija OK “Kakanj” od 1995. do 2000. godine te trener sjedeće odbojke u periodu 2000.-2008. godina.

Član je PD “Bobovac” od 1979 godine. Nosilac je olimpijske baklje 1984. godine. Učestvuje u brojnim društvenim aktivnostima. Dobrovoljni je davalac krvi.

(Kakanj-X.com)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE