Guberac povodom 29. godišnjice Radio Kaknja: Naš radio je uvijek bio “multi” gdje su se svi slagali, Bajram, Božić, Uskrs su svi zajedno slavili

Na današnji dan prije tačno 29 godina, 27. aprila 1992. godine, iz Doma kulture prvi put emitiran je signal Radio Kaknja. Danas se program emituje 24 sata dnevno na UKV području 87,9 MHz i putem interneta. Programski sadržaji su prilagođeni svim kategorijama stanovništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro poznato i rado viđeno lice u Kaknju svakako je Rastislav Guberac, slušaocima poznatiji po nadimku Ićo.

Guberac je na Radio Kaknju tonsko tehnički realizator i muzički urednik, čija se muzika na frekvenciji 87,9 mHz odmah prepoznaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom 29. godišnjice kakanjske radio stanice Guberac se za Kakanj-x.com prisjetio se izvještavanja za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992. godine.

  • Kad se desi “survival” onda ništa nije teško, a uz pomoć velike empatije među ljudima i Radio Kakanj je zauzeo svoje mjesto u odbrani – priča nam i dodaje:
  • Bilo je teško, bili smo često i gladni, kafa bez šećera, jedna cigara ide u krug i velika snaga u nama. Išli na teren, bilo je i opasno ali se nismo žalili.

Kaže kako su pravili razne emisije, jedna od najslušanijih je „Radio Džubox“ u kojoj su ispunjavali muzičke želje, nagrađivali slušaoce dok su s druge strane platu za svoj rad dobijali u vidu prehrambenih paketa, ali su bili zadovoljni.

  • Pa nam komandanti donesu cigara, a našoj sreći nema kraja – dodaje Ićo za Kakanj-X.com.

Naglašava da je Radio Kakanj uvijek bio „multi“ gdje su se svi slagali, Bajram, Božić, Uskrs su svi zajedno slavili.

Na pitanje kako i koliko je Radio Kakanj uticao na privatni i profesionalni život, odgovara:

  • “Mali” ali “ogroman” doprinos dao je Radio. Sad se i ostarilo ali neka je fala Bogu – kaže.

 

(Kakanj-X.com)

Prvi signal Radija Kakanj pušten je na današnji dan iz Doma kulture

 

NAJNOVIJE