8.9 C
Kakanj
Petak, 23 Aprila, 2021

Gradski spomen-park: Položeno cvijeće na spomen-obilježja povodom 8. aprila-Dana oslobođenja Kaknja

Povodom 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja, danas je u Gradskom spomen-parku upriličeno polaganje cvijeća na Spomen obilježje palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. godina i Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog 1992-1995. godina.

  • Antifašizam je jedan od najhumanijih i najsvjetlijih pokreta u historiji čovječanstva. Ovaj pokret nije jedan od onih koji počnu i završe u određenom historijskom periodu.
    Antifašizam je pokret kontinuiteta i treba ga stalno jačati i promovisati, posebno kod mlađih naraštaja.
  • Antifašizam se oštro suprotstavlja svakoj teoriji o superiornim rasama koje žele dominirati nad drugima. Antifašistički pokret se zasniva na postulatu jednakosti među ljudima bez obzira na njihovo porijeklo, materijalno stanje, naciju, vjeru i druge elemente njihovog identiteta.

  • Priča o antifašizmu mora polaziti od porodice i škole jer će budućnost našeg bosanskohercegovačkog društva biti svijetla samo ako djecu i mlađe naraštaje naučimo da uvijek i u svakoj prilici budu antifašisti, rodoljubi, slobodoljubivi i uzorni građani, vrijedni radnici i da njeguju prijateljstvo, zajedništvo, solidarnost, osjećajnost, ljubav i mir.
  • Građanima Kaknja upućujem srdačnu čestitku povodom 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja”, rekao je u svom obraćanju građanima kaknja putem medija načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO