Glavni imam MIZ Kakanj posjetio džemat Hodžići

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kakanj, mr. Zakir-ef. Ljubović, zajedno sa saradnicima, posjetio je džemat Hodžići, odnosno Krševac i Turaliće, u okviru obilježavanja Dana vakifa i Dana džamija u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod vodstvom mjesnog imama Maida ef. Šahmana, delegacija je obišla mekteb u Krševcu, gdje su u toku radovi na adaptaciji. Posmatrajući istinski trud i vjerničku brigu nad vjerskim objektima i vakufima kao trajnim dobrima, imam Ljubović i njegovi saradnici su svjedočili posvećenosti zajednice prema očuvanju islamske baštine.

U Turalićima, delegacija je posjetila Nijaza Selimovića, koji je sa svojom suprugom sagradio spomen-česmu svome sinu, rahmetli Ilhanu Selimoviću, koji se nakon teške bolesti vratio svome Gospodaru. Ovaj emotivni susret podsjetio je na duboku povezanost i duhovnu snagu koju zajednica pronalazi u vjeri i solidarnosti.

  • U oba slučaja posvjedočili da je naša domovina zemlja vakufa, zemlja vakifa, zemlja DOBRIH BOŠNJANA. Uvjerili se da za vjerničko srce i iskren nijet granice ne postoje, nadahnuli se imanom i snagom jedne majke i oca – saopćeno je iz MIZ Kakanj.

NAJNOVIJE