Društvo pedagoga tjelesne kulture Kakanj organizuje “Dan sporta u Kaknju”

U duhu promocije zdravog načina života i sportske aktivnosti, Društvo pedagoga tjelesne kulture Kakanj priprema veliki događaj pod nazivom “Dan sporta u Kaknju”, koji će se održati u srijedu, 29. maja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manifestacija će okupiti sve kakanjske osnovne i srednje škole, te 13 škola iz 10 gradova Federacije Bosne i Hercegovine, sa ukupno 382 učenika.

Očekuje se da će “Dan sporta u Kaknju” biti prava poslastica za ljubitelje sportskih aktivnosti svih uzrasta, a organizatori su pripremili raznovrstan program koji će zadovoljiti različite sportske afinitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među brojnim sadržajima i aktivnostima koje će obogatiti ovaj sportski dan ističu se:

Planinarska tura i promocija airsofta: Ovo će biti izvrsna prilika za učenike da istraže prirodne ljepote okoline Kaknja kroz planinarenje, uz dodatnu atrakciju – promociju airsofta, sporta koji sve više privlači pažnju mladih.

Federalno prvenstvo MOI – odbojka: Svoje vještine u odbojci će pokazati najbolji mladi odbojkaši iz različitih dijelova Federacije Bosne i Hercegovine, nadajući se osvajanju prestižnog naslova.

Općinsko prvenstvo u šahu: Za ljubitelje intelektualnih izazova pripremljeno je općinsko prvenstvo u šahu, gdje će se snage odmjeriti najbolji šahisti.

Općinsko prvenstvo u stonom tenisu: Loptice će letjeti brzo i žestoko na stolovima za stoni tenis dok će se igrači boriti za titulu najboljeg.

Promotivno takmičenje u kuglanju: Uz smijeh i zabavu, učenici će imati priliku pokazati svoje vještine u kuglanju.

Promotivno takmičenje u badmintonu: Brze reakcije i precizni udarci će biti ključni faktori u ovom atraktivnom sportu, gdje će se talentirani mladi badmintonci boriti za pobjedu.

Promotivno takmičenje u streljaštvu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE