Dom zdravlja Kakanj uputio javni poziv za masovno vakcinisanje i revakcinisanje protiv COVID-19

JU „Dom zdravlja“ Kakanj poziva i obavještava  građane sa područja općine Kakanj da se mogu vakcinisati protiv COVID-19 bez ranije najave i revakcinisati bez pozivanja sljedećim vakcinama: Sinofarm i Pfizer&BioNtech.

Vakcinisanje (I doza) i revakcinisanje (II i III doza) će biti sprovedeno od  19.01.2022. godine do 21.01.2022. godine (srijeda, četvrtak  i petak) od 12:00 do 15:00 sati na vakcinalnom punktu Kakanj 8 (Zgošća) .

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Pozivamo građane da iskoriste priliku i da dođu od 19.01.2022. godine do 21.01.2022. godine (srijeda, četvrtak i petak) na navedeni vakcinalni punkt kako bi se vakcinisali bez najave, odnosno revakcinisali bez pozivanja.

Epidemiološka situacija u vezi novog korona virusa je u posljednjih nekoliko sedmica veoma nepovoljna, te ponovno molimo i apelujemo na naše građane da se obavezno pridržavaju preventivnih epidemioloških mjera koje su na snazi (nošenje maske u zatvorenim prostorima, ali i vani ako je u grupi veći broj ljudi, pridržavanje fizičke distance, izbjegavanje bespotrebnog okupljanja, pranje i dezinfekcija ruku, te često provjetravanje prostorija u kojima se boravi).

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

Broj novootkrivenih slučajeva infekcije novim korona virusom  ubrzano se širi, a to znači da će sam virus biti znatno virulentniji, odnosno biće mnogo jači i kao takav može izazvati teže oblike bolesti, pa i smrtne ishode.

Zbog navedenog potrebno je da budemo svi zajedno odgovorni prema sopstvenom zdravlju, ali i zdravlju drugih ljudi!

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Molimo sve građane koji imaju više od 18 godina života da se vakcinišu protiv COVID-19, jer je proces imunizacije jedina učinkovita mjera kojom se mogu spriječiti teži oblici COVID-19, povećan broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva od ove opasne zarazne bolesti.

Molimo građane da na vakcinalnim punktovima imaju obzira prema osobama koje spadaju u neku od rizičnih kategorija (starije osobe, hronični bolesnici, onkološki bolesnici i sl).

 

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Javnost uznemirena: Ko zataškava saobraćajnu nesreću u Kaknju?

Kakanjska javnost uznemirena je nakon što se u javnosti...

Nova studija opovrgava postojanje mikroorganizama kod nerođenih beba

Međunarodni tim naučnika otkrio je nedostatke u studijama koje...

Nastavlja li se rast kamatnih stopa na kredite

Kamatne stope na stambene kredite u Bosni i Hercegovini...

Proizvodi ‘Laste’ od iduće sedmice i na policama trgovačkih centara u Sloveniji

Nakon manje od godinu dana otkako je ponovo otvorena,...