Dom zdravlja Kakanj uputio javni poziv za masovno vakcinisanje i revakcinisanje protiv COVID-19

JU „Dom zdravlja“ Kakanj poziva i obavještava  građane sa područja općine Kakanj da se mogu vakcinisati protiv COVID-19 bez ranije najave i revakcinisati bez pozivanja sljedećim vakcinama: Sinofarm i Pfizer&BioNtech.

Vakcinisanje (I doza) i revakcinisanje (II i III doza) će biti sprovedeno od  19.01.2022. godine do 21.01.2022. godine (srijeda, četvrtak  i petak) od 12:00 do 15:00 sati na vakcinalnom punktu Kakanj 8 (Zgošća) .

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Pozivamo građane da iskoriste priliku i da dođu od 19.01.2022. godine do 21.01.2022. godine (srijeda, četvrtak i petak) na navedeni vakcinalni punkt kako bi se vakcinisali bez najave, odnosno revakcinisali bez pozivanja.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Epidemiološka situacija u vezi novog korona virusa je u posljednjih nekoliko sedmica veoma nepovoljna, te ponovno molimo i apelujemo na naše građane da se obavezno pridržavaju preventivnih epidemioloških mjera koje su na snazi (nošenje maske u zatvorenim prostorima, ali i vani ako je u grupi veći broj ljudi, pridržavanje fizičke distance, izbjegavanje bespotrebnog okupljanja, pranje i dezinfekcija ruku, te često provjetravanje prostorija u kojima se boravi).

Broj novootkrivenih slučajeva infekcije novim korona virusom  ubrzano se širi, a to znači da će sam virus biti znatno virulentniji, odnosno biće mnogo jači i kao takav može izazvati teže oblike bolesti, pa i smrtne ishode.

Zbog navedenog potrebno je da budemo svi zajedno odgovorni prema sopstvenom zdravlju, ali i zdravlju drugih ljudi!

Molimo sve građane koji imaju više od 18 godina života da se vakcinišu protiv COVID-19, jer je proces imunizacije jedina učinkovita mjera kojom se mogu spriječiti teži oblici COVID-19, povećan broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva od ove opasne zarazne bolesti.

Molimo građane da na vakcinalnim punktovima imaju obzira prema osobama koje spadaju u neku od rizičnih kategorija (starije osobe, hronični bolesnici, onkološki bolesnici i sl).

 

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Još jedna firma u BiH će svojim radnicima isplatiti po 1.080 maraka jednokratne pomoći

Uprava kompanije GS – Tvornica mašina Travnik d.o.o donijela...

Podaci CIK-a: Kako su građani Kaknja glasali na općim izborima

Nakon održanih izbora u Bosni i Hercegovini još uvijek...

Žena u Teksasu ubila trudnicu kako bi joj uzela dijete: Samo ju je rezala i rezala

Žena iz Teksasa osuđena je u ponedjeljak za ubistvo...

Vučić na sto muka: Rusija novim potezom tjera Srbiju da joj uvede sankcije…

Srbija zbog Rusije rizikuje prekid pregovora sa Evropskom unijom,...