Dom zdravlja Kakanj poziva na vakcinisanje i revakcinisanje protiv Covid-19

JU „Dom zdravlja“ Kakanj poziva i obavještava građane sa područja općine Kakanj da se mogu vakcinisati protiv COVID-19 bez ranije najave i revakcinisati bez pozivanja sljedećim vakcinama: Sinofarm i Pfizer&BioNtech.

Vakcinisanje (I doza) i revakcinisanje (II i III doza) će biti sprovedeno 24.01.2022. godine, 26.01.2022. godine i 28.01.2022. godine (ponedjeljak, srijeda i petak) od 12:00 do 15:00 sati na vakcinalnom punktu Kakanj 8 (Zgošća) .

- Marketing -

Pozivamo građane da iskoriste priliku i da dođu 24.01.2022. godine, 26.01.2022. godine i 28.01.2022. godine (ponedjeljak, srijeda i petak) na navedeni vakcinalni punkt kako bi se vakcinisali bez najave, odnosno revakcinisali bez pozivanja.

Ponovno skrećemo pažnju i apelujemo na građane da se obavezno pridržavaju preventivnih epidemioloških mjera koje su na snazi (nošenje maske u zatvorenim prostorima, ali i vani ako je u grupi veći broj ljudi,, pridržavanje fizičke distance, izbjegavanje bespotrebnog okupljanja, pranje i dezinfekcija ruku, te često provjetravanje prostorija u kojima se boravi).

Molimo sve građane koji imaju više od 18 godina života da se vakcinišu protiv COVID-19, jer je proces imunizacije jedina učinkovita mjera kojom se mogu spriječiti teži oblici COVID-19, povećan broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva od ove opasne zarazne bolesti.

Molimo građane da na vakcinalnim punktovima imaju obzira prema osobama koje spadaju u neku od rizičnih kategorija (starije osobe, hronični bolesnici, onkološki bolesnici i sl).

Budimo odgovorni prema sopstvenom zdravlju, ali i zdravlju drugih ljudi!

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano