Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Do petka vrhunac hladnog talasa, krajem sedmice promjena

Nalazimo se pod uticajem hladne vazdušne mase koja je pristigla sa istoka Evrope. Obzirom da se radi o suhom kontinentalnom vazduhu uz prisustvo anticiklone, riječ je o suhoj hladnoći.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Padavina nema ili uz tek lokalno provejavanje snijega. I narednih dana hladno uz izraženije jutarnje minuse. Vrhunac hladnog talasa do petka, dok se za vikend očekuje blaže zatopljenje. Prvenstveno u pogledu dnevnih temperatura, dok jutra ostaju hladna.

Dotok hladnog vazduha sa istoka na područje većeg dijela Evrope

Utorak (07.02.) – Hladno zimsko vrijeme. U Bosni uz malu do umjerenu oblačnost, prvenstveno u dijelu centralne i istočne Bosne. U Hercegovini uglavnom sunčano. Prema kraju dana i u večernjim satima razvedravanje iznad čitave zemlje što će usloviti jači pad temperatura i jak mraz. Minimalne temperature od -8C do -3C, na jugu do -1C. Dnevne od -5C do 2C, na jugu do 5C. Na planinama dvocifreni minusi, lokalno do -17C.

Srijeda (08.02.) – Nakon vedrog prvog dijela noći, u ranim jutarnjim satima naoblačenje sa istoka, što će do srijede sredine dana zahvatiti čitavu Bosnu, lokalno uz provejavanje snijega. U Hercegovini ostaje pretezno suncano a prema kraju dana djelimično razvedravanje očekuje i ostatak zemlje. Minimalne temperature od – 13 do -4, na jugu do -1C. Dnevne od -4 do 3C, na jugu do 6C. Planine očekuju dvocifreni minusi, lokalno do -20C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtak (09.02.) – Pretezno sunčano i stabilno vrijeme. Zbog više vedrine ali i slabijeg vjetra u mnogim krajevima najhladnije jutro aktuelnog hladnog talasa. Minimalne temperature od -15 do -7C, na jugu do -2C. Na planinama i mrazištima lokalno do -22C, Dnevne temperature od -1C do 5C, na jugu do 8C.

Petak i subota (10.-11.02.) – prema trenutnim prognozama donose sunčano vrijeme uz blaže zatopljenje dnevnih temperatura. Jutra ostaju hladna uz umjeren i jak mraz, na planinama uz dvocifrene minuse.