Do kada će pojedinci u Kaknju ugrožavati komšije i njihovu imovinu?

Svjedoci smo, iz dana u dan, sve više vatrogasnih vozila sa rotacijama kroz grad u žurbi prolaze pored nas u saobraćaju.

Svjedoci smo i, nažalost, savjesti koja nije za primjer od nas koji smo za sve stručni uz kafu u komentarima na Facebook objavi koja govori o tome kako je pojedinac dao doprinos vlastitom društvu ali ne dozvoljavamo početak promjene da počinje od nas samih.

- Marketing -

Naime, u posljednje vrijeme sve više je požara na području općine Kakanj do te mjere da kapaciteti vatrogasaca u određenim trenucima nisu dovoljni, zapravo se radi o nesavjesnim Kakanjcima i Kakanjkama koji paljenjem niskog rastinja bez kontrole izazivaju velike požare.

Usljed perioda u godišnjem dobu koje ima vrlo česte promjene vremena i nesavjesnog paljenja niskog rastinja, dolazi do zapaljenja imovine i požara opasnih po život ljudi.

Načelnik Bajtarević uputio molbu građanima

Kako situacija izmiče kontroli, načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević oglasio se povodom ovakvih slučajeva na način da je uputio molbu da se građani suzdrže od nekontrolisanog paljenja niskog rastinja te da su navedene radnje kažnjive.

Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj

Objavu Bajtarevića prenosimo u cijelosti:

Poštovani sugrađani molim Vas da se suzdržite od nekontrolisanog paljenja livada, pašnjaka, niskog rastinja, povrtnjaka i šuma. Jednostavno naši vrijedni vatrogasci su na izdisaju i ne mogu stići sve ugasiti.

Napominjem da je paljenje gore nabrojanih povšina zabranjeno i kažnjivo. Ekipe inspekcije i policije su na terenu odlučni smo da kaznama spriječimo dalja paljenja. Čuvajte našu okolinu!!!

Također Vas molim da poštujete sve donešene mjere povodom pandemije COVID-19 obzirom da je situacija više nego ozbiljna i svakim danom sve je više zaraženih. Čuvajmo svoje zdravlje i zdravlje drugih! Poštovani sugrađani molim Vas da se suzdržite od nekontrolisanog paljenja livada, pašnjaka, niskog rastinja, povrtnjaka i šuma. Jednostavno naši vrijedni vatrogasci su na izdisaju i ne mogu stići sve ugasiti. Napominjem da je paljenje gore nabrojanih povšina zabranjeno i kažnjivo. Ekipe inspekcije i policije su na terenu odlučni smo da kaznama spriječimo dalja paljenja. Čuvajte našu okolinu!!!

Također Vas molim da poštujete sve donešene mjere povodom pandemije COVID-19 obzirom da je situacija više nego ozbiljna i svakim danom sve je više zaraženih. Čuvajmo svoje zdravlje i zdravlje drugih!

 

(Kakanj-X)

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano