dm podržao FK „Mladost“ Doboj-Kakanj u organizaciji turnira za djecu

Podrška razvoju dječijeg sporta širom BiH

Popularno

Povezano

Kompanija dm drogerie markt podržala je iznosom od 1.000 KM održavanje turnira u fudbalu za djecu starosne dobi do deset godina kojeg je organizirao FK „Mladost“ Doboj – Kakanj.

  • S obzirom na to da djeca ove starosne dobi nemaju mogućnost da se takmiče, turniri su jedini način da igraju utakmice. Tako je i nastala ideja o organizaciji jednog turnira za mališane koji je održan nedavno na stadionu „Mladost“ Doboj-Kakanj, na terenu sa vještačkom travom. Učestvovalo je 16 ekipa podijeljenih u četiri grupe”, pojasnila je Emina Čizmić, sekretar u FK „Mladost“ Doboj-Kakanj, zahvalivši se kompaniji dm na donaciji.

- Marketing -

Inače, FK „Mladost“ Doboj-Kakanj je klub koji broji šest selekcija: Pjetlići, Predpioniri, Pioniri, Kadeti, Juniori i Seniori. Takmiče se u omladinskoj Premijer ligi BiH, m:tel prvoj ligi FBiH, omladinskoj ligi BiH grupa Centar 1, kvalitetnoj ligi predpionira i pionira NSZDK.

Imaju tri terena za igru i treniranje, a kako ističu iz kluba, cilj im je da se što više djece posveti sportskim aktivnostima.

Osim ovom klubu, kompanija dm je u okviru projekta 4. dm Ženske utrke dječijim sportskim klubovima i udruženjima širom BiH, koji aktivno djeluju u posljednje dvije godine, odlučila donirati sredstva potrebna za rad i realizaciju različitih aktivnosti: uređenje sportske sale, nabavka sportske opreme i rekvizita, finansiranje odlazaka na takmičenja, organizacija treninga ili priprema, organizacija sportskih takmičenja i angažman stručnjaka za rad sa djecom te ostalih aktivnosti kojima se podstiče uspješan sportski razvoj djece i omladine.

- Marketing -

Najnovije