― Marketing ―

Direktor KSC Kakanj odgovorio na uvrede i prozivke! Ko to ubija mladalački san?!

- Marketing -

Direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj Mirza Mušija nakon brojnih kritika i uvreda koje su mu upućenje i rad institucije, koja je u proteklom periodu organizirala tradicionalnu manifestaciju Kakanjski dani 2022, oglasio se o spornim događajima.

U početku je zahvalio brojnim prijateljima na podršci dok je drugima poručio da čuju i drugu stranu priče prije nego “bace kamen”.

 

- Marketing -
  • U svemu dobrom, i mi imamo par zamjerki… Na samom programu je radilo preko 20 članova tima i učesnika, dakle timski su se usvajale stavke programa, birali gosti, obezbjeđivala tehnika i ambijent za besprijekorno izvođenje svih programskih cjelina, međutim, neki nisu dali maksimum, a neki su svoj maksimum pretvorili u vrijeđanje, zloupotrebu programa i svoju promociju. Mi to nismo odobrili, niti je dio programa na bilo koji način. Idemo redom.

 

Demant: Ko to ubija mladalački san?!

U svom obraćanju prvo se osvrnuo na objavljeni tekst Facebook stranice Kick.kakanj pod naslovom “Ko to ubija mladalački san?!”

Faksimil objavljenog teksta

-Zvanično, institucijiski i timski, organizaciono želimo da se ogradimo i demantujemo sljedeće:

Nastup naše kakanjske djece u bendovima (Kick bend, Tantal i Stare note)

Mi, kao Ustanova koju je osnovala Općina Kakanj, smo za nastup naše kakanjske djece obezbijedili preko 200m2 za rad i vježbanje u okviru nevladine organizacije “Alternative” kojoj smo ustupili preko 250 m2 upravo za rad sa mladim ljudima. Ne postoji ustanova ovakve vrste u Bosni i Hercegovini koja je svoj vlastiti prostorni prioritet ustupila dječijim i omladinskim aktivnostima. To ćemo i nastaviti, i kao Ustanova ponuditi još bolje za razvoj kakanjskih omladinskih bendova što smo kroz godine i decenije radili. Očekujte i zasebne koncertne aktivnosti gdje ćemo obezbijediti i naš otvoreni prostorni kapacitet upravo za organizaciju nastupa kakanjskih omladinskih bendova iz svih muzičkih žanrova, i to u vlastitoj režiji ove Ustanove. To smo i namjeravali, i bez uvreda, pogrdnih riječi i kleveta pojedinki i pojedinaca.

Naša ustanova ima besprijekornu saradnju sa Upravnim odborima, Skupštinama i članovima nevladinih organizacija i ustanova koje periodično koriste naše prostorne kapacitete, od kulturno-umjetničkih društava, škola, predškolskih ustanova, boračkih organizacija, vjerskih i političkih organizacija koje ugovornim odnosom uspješno koriste i Dom kulture, i sportske dvorane, i foaje, i sale za održavanje sjednica, sastanaka itd. Niti sa jednom nismo imali nikakav problem, osim sa pojedinkom iz Nevladine organizacije Alternative, organizacije za koju vjerujemo da nema ništa sa samostalnim nastupom svoje predstavnice na društvenim mrežama. Upravni odbor, Skupština i članovi te organizacije su i naši poslovni i građanski korisnici, za koje vjerujemo da se ne koriste rječnikom neutemeljenog argumenta, javnih uvreda, lažnih optužbi, podstrekavanja drugih na javno vrijeđanje naše ustanove i službenih lica, te na neovlaštenu zloupotrebu Facebook stranica NVO Alternative, a sve u cilju samo-promocije, destrukcije, političkog populizma popraćenog nekulturnim rječnikom i očiglednim devijantnim izljevom frustracija – za što opet vjerujemo da se radi o pojedinki, a ne pomenutoj NVO.

Nakon objavljenog teksta na stranici Kick.kakanj, vlasništvo NVO Alternative, gdje su javno iznesene teške lažne optužbe i neistine koje narušavaju ugled naše Ustanove, gdje su službena lica Ustanove i djelatnici Ustanove javno prozivani, uz uvrede i podstrekivanje drugih na javni linč, o čemu su obaviješteni i nadležni organi,  želimo da poručimo da Organizacioni odbor programa, niti naša Ustanova, niti službena lica nisu pokušala „uništiti mladalački san“, „niti smo neznalice i beskičmenjaci“, niti smo „Fuj“,  jer naši rezultati i činjenice to demantuju.

To više govori o onima koji zloupotrebljavaju službene stranice nevladine organizacije iz koje dolaze, a koja ima jasno definisan ugovorni odnos i potpisan sporazum o saradnji sa JU Kulturno-sportski centar Kakanj čiji je osnivač Općina Kakanj i Općinsko vijeće. To više govori o onima koji, ne samo da pojedinačne stavove iznose preko službenih profila, neovlašteno, nego i podstrekivaju i roditelje koji su u više navrata bili na granici da izvrše krivično djelo, ne znajući pravu istinu i činjenice koje su za ishod imale vremensko pomjeranje nastupa. Roditelji nisu krivi jer nisu znali šta se dešava. To više govori o onima koji su i pojedinoj djeci dali vjetar u leđa da se direktoru JU Kulturno-sportski centar Kakanj obraćaju sa riječnikom koji ne priliči ni odraslima, a kamoli djeci. Djeca nisu kriva što tu noć postadoše mehanizam pojedinke za političke obračune sa kompletnim Organizacionim odborom Programa, sa JU Kulturno-sporskim centrom Kakanj, i njegovim osnivačima. Nije bilo dovoljno javno vrijeđanje, psovanje, šikaniranje, huškanje i podstrekivanje, nego se izvršenje ove radnje precizno i svjesno nastavilo i na službenim stranicama NVO Alternative Kakanj, vjerovatno neovlašteno, ali popraćeno nepristojnim komentarima članova jedne od političkih subjekata kojima i pojedinka pripada.

Nestankom struje u toku dana na nekoliko sati, program je skraćen i svi su dobili skraćeno vrijeme u skladu sa važećim odredbama javnih nastupa. Viša sila, kao što su nestanak struje, ili u drugom slučaju padavine i druge nepredviđene stvari su rezultirale prilagodbom programa. To je i argument i činjenica. Kako bi bilo da trkač na uličnoj utrci Kakanj za 5 piše o kiši koja je padala, o vjetru koji je puhao… To nisu razlozi za brutalno vrijeđanje.

Organizacioni odbor JU Kulturno-sportski centar Kakanj je angažovao tu istu djecu i dao im priliku da nastupe. Donesena je odluka da se smanji svima minutaža kako bi još jedan Kakanjac Adi Begić mogao nastupiti pred publikom. Nekoliko mladih ljudi iz bendova, tu istu noć, se nama izvinilo i ogradilo od bahatog ponašanja pojedinaca koji su opkolili direktora Mirzu Mušiju i verbalno ga napali zajedno sa svojim roditeljima. O daljnjim poduzetim aktivnostima povodom izvršenja gore navedenih radnji u ovom predmetu ćemo se javno očitovati.

  1. Na koncertu Deniala Ahmetovića na scenu je izašao Mirza Hatić

– Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj se ograđuje od ovog nastupa i Hatićevog obraćanja. Oficijelni voditelj nije najavio gore navedenog i taj propust ćemo rješavati sa obezbjeđenjem koje je angažovala JU KSC Kakanj.  Ponavljamo, to nije bilo u našem programu. Mi smo zvanični program objavili na našoj web stranici i javnost ima priliku da pročita šta je Organizacioni odbor pripremio.

Hvala svima na razumijevanju.

KSC TEAM na čelu sa direktorom Mirzom Mušijom

 

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...