Četiri žene, među kojima doktorica i policajka, uhapšene zbog varanja osiguravajućih društava

MUP RS-a je raskrinkao četiri žene koje su osmislile plan kako da prevare osiguravajuća društva.

U akciji Polisa, koju su u četvrtak izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, uhapšene su četiri žene, među kojima su doktorica i policajka.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

46 KRIVIČNIH DJELA

One se, kako saznajemo, terete da su pronalazile učesnike saobraćajnih nesreća, nagovarale ih da naknadno lažno prijave da su povrijeđeni, organizovale pregled kod ljekara koji je falsifikovao ljekarske nalaze, te posredovale kod osiguravajućih društava u naplati nematerijalne štete.

Nezvanično, uhapšene su Slavica Bojić, za koju se sumnja da je organizovala grupu, Slavica Perković, ljekar fizijatar i stalni sudski vještak Sanja Vidaković, te policajka Ana Prodanović, koja će biti suspendovana i protiv nje će biti podnesen zahtjev za provođenje unutrašnjeg postupka. Navodeći inicijale osumnjičenih, u MUP-u RS-a su kazali da se četvorka tereti za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i izvršenje krivičnih djela u sastavu kriminalnog udruženja sa krivičnim djelima neovlašteno korištenje ličnih podataka, prevara i falsifikovanje isprave.

– Osumnjičene su počinile čak 46 krivičnih djela na štetu osiguravajućih društava u BiH i Srbiji. Djelovale su kao organizovana kriminalna grupa na čijem je čelu bila Slavica Bojić, dok ostale učesnice nisu znale jedna za drugu, odnosno svaka je komunicirala samo sa Bojićevom.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

PREGLEDI LJEKARA

One ljude koji su doživjeli saobraćajnu nesreću preusmjeravale su doktorici Vidaković, koja je radila preglede i davala dokumentaciju da je u nezgodama ipak bilo povreda, otkrio nam je izvor iz istrage. Tokom ove akcije je pretreseno i nekoliko lokacija te objekata koje su osumnjičene koristile. Sve četiri su u petak predate Republičkom javnom tužilaštvu RS-a gdje će biti saslušane, a o daljim mjerama protiv njih će odlučiti postupajući tužitelj.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Snažan zemljotres pogodio BiH: Epicentar pet kilometara od Stoca

U 21:08 osjetio se slabiji zemljotres u našoj zemlji....

Video smrti ubice koji je ubio trudnu suprugu: Policajci ga opkolili, on pucao u sebe

Sokol Halili, osumnjičeni za ubistvo trudne supruge Hamide Magaši,...

Vijest koja ohrabruje: Globalne cijene hrane ostale uglavnom stabilne u novembru

Globalne cijene prehrambenih proizvoda ostale su uglavnom stabilne u...

Devojčica izgubila dio stopala u napadu ajkule: Otkriva kako je uspjela pobjeći zvijeri

Jasmin Carney, djevojčica sa Floride, bila je u nedjelju...