Česi majstorijom šokirali Portugalce, Ronaldo i društvo režirali totalni preokret u sudijskoj nadoknadi

Prv kolo takmičenja po grupama na Evropskom prvenstvu zaključili su Portugal i Češka rezultatom 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je to grupe H, u kojoj se još nalaze Turska i Gruzija. Portugal je jedan od favorita za osvajanja Eura pa tako u ovom susretu je tražio pobjedu kojom kreće u pohod na drugi evropski naslov u svojoj historiji.

Početak je protekao u ispitivanju snaga, da bi potom Portugal počelo polako da steže obruč i da povećava svoj nalet i pritisak ka golu Čeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dio igre je bio dosta letargičan i bez nekih velikih uzbuđenja. Portugal se trudio i pokušavao da nešto uradi, ali Češka je bila konsolidovana u odbrani i nije previše dopuštala. Česi su postavili pravi bedem ispred svog gola.

Čini se da taj ’’ronaldovski sindrom’’ još uvije nije prošao i svaki napad lopta mora da ide na na Cristiana. U nekim situacijama je to dobro, ali u većini ne, jer Ronaldo usporava porutgalski tim te sva ta kreativnost i brzina koju posjeduju zapravo samo propada.

Na poluvrijeme se otišlo sa najnepopularnijim rezultatom u fudbalu – 0:0.

Drugi dio je počeo isto tromo, a onda je uslijedio šok za Portugal.

Lukaš Provod je fino šutnuo i pogodio u malu mrežicu te tako u 61. minuti donio svojoj reprezetnaciji vodstvo – 1:0.

Roberto Martinez nije sjedio skrštenih ruku. Odmah je povukao određene poteze i kao rezultat istih u igru ubacio Inasija i Žotu. Pritisak se pojačao, a izjednačenje je došlo poslije autogola Češke koji je postigao Robin Hranač u 69. minuti – 1:1. 

Ravnoteža snaga se polako ponovo pomijerala na stranu Portugala. Bilježimo šut Vitinje u 77. minuti te dobru intervenciju Češkog čuvara mreže.

Trebalo je čekati do 92. minute da Portugal konačno pronaše način da ugura tu loptu u gol. Naime, Fransisko Konseisao je pogodio poslije jednog sretnog odbitka kada mu se lopta našla tačno u nogama kada nije imao prevelikih problema da ju sprovede u gol.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE