Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Budite spremni za novi stroj iz Dagestana: Nadimak mu je ‘Metak’ i samo su ga rijetki ‘preživjeli’

Dagestanski borci prepoznatljivi su u cijelom svijetu kao zaista istinske mašine. Njihov eksplozivni uspon počeo je s Khabibom Nurmagomedovim i njegovom ekipom prije nekoliko godina i sve je više boraca iz ove regije koji postaju sami vrh svjetskog borilačkog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dagestan je država iz koje dolaze neki od najboljih boraca svijeta. Porodica Nurmagomedov je svakako najpoznatija, a pored toga tu su Islam Makhachev i mnogi drugi.

Uskoro bi roster najveće svjetske MMA promocije mogao biti jači i za Sharaputdina Magomedova (28), neporaženog borca srednje kategorije.

Magomedov je potpisao ugovor s poznatim menadžerom Alijem Abdelazizom. Očekuje se njegov skori potpis za UFC, a Abdelaziz tvrdi da je ovaj čovjek nešto posebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Spremite se. Vidjet ćete nešto posebno. Metak, 17-0, posebna vrsta”, poručio je Ali Abdelaziz.

Sharaputdin Magomedov je rođen u Mahačkali u Dagestanu. Ima 28 godina i visok je 188 centimetara.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri nije osjetio gorčinu poraza. Važi za strašnog nokautera i samo su se trojica boraca uspjela izvući bez nokauta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerovatni Dagestanac je, po mišljenju mnogih, nešto zaista posebno, a način na koji nokautira završava protivnike je impresivan.

UFC će tako vjerovatno dobiti novi stroj iz Dagestana i vidjet ćemo hoće li Magomedov zaista potpisati za ovu promociju ili će odabrati neki drugi put.

Ali Abdelaziz je trenutno u pregovorima i zvanična objava gdje ovaj 28-godišnjak nastavlja karijeru, bit će objavljena veoma brzo.

Čovjek je zaista čudesan i jedva čekamo da ga vidimo na velikoj sceni, piše Sportsport.ba.