18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Bosanski Khabib nakon odbrane titule senshi prvaka: Trenirali smo prije iftara, drugi trening pred sehur

Ahmed Krnjić, kakanjski Khabib Nurmagomedov kako su ga od milja prozvali po proslavljenom borcu zbog sličnosti, opravdao je očekivanja svoje publike.

U žestokoj borbi turnira Senshi 7 Gala, održanog u februaru ove godine, između bh. borca Ahmeda Krnjića iz Kaknja i Vitaliija Ishakhnelija iz Rusije donijela je Krnjiću titulu prvaka Senshi organizacije u Bugarskoj.

Krnjić je titulu branio u ponovo u Bugarskoj na Senshi 8 turniru, održanog protekle subote, protiv veoma dobrog holandsko-marokanskog borca Badera Ferdaousa, koga trenira legendarni Peter Aerts.

Iako teški uslovi za pripremu, Krnjić je uspio organizirati treninge za vrijeme Ramazana.

  • Spremao sam se od marta, pripreme su išle po planu bez povreda, ograničenje kretanja je malo pravilo problem za Ramazan, nismo mogli trenirati onako kako smo planirali…Uz Ramazan imamo poseban sistem treninga, pošto hvala Bogu postimo, moramo prilagoditi treninge tome. Trenirali smo prije iftara i povremeno, zbog policijskog sata, drugi trening pred sehur – kaže Krnjić za Hayat.ba.

Nakon knockdowna uspio se, kako kaže, sabrati i preuzeti dominaciju kako bi vratio titulu u BiH.

  • Sve u svemu dobro smo se spremili i to smo pokazali u ringu. Nakon nokdauna u prvoj rundi, uspio sam se sabrati i preuzeti dominaciju do kraja meča i biti ubjedljivo bolji nakon ekstra runde, te vratiti pojas Senshi prvaka nazad u Bosnu i Hercegovinu.

SENSHI 8  turnir održan je u subotu gdje su gledatelji imali priliku vidjeti izvanredne borbe!

Borbena karta imala je više od 11 borbi koje su se izdvodile prema KWU SENSHI i KWU pravilima Full Contact koja dopuštaju udare laktom, koljena, bacanja i mete. Tradicionalno su ovo najuzbudljivije borbe!

Na turniru su učestvovali neki od najboljih boraca za Kyokushin, Muay Thai i kickboxing iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Kazahstana, Srbije, Ukrajine, Španije, Italije, Bjelorusije, Portugala, Nizozemske, Rumunije, Rusije i Bugarske!

(Kakanj-X)

Kakanjski Nurmagomedov pobjedu poklonio državi Bosni i Hercegovini

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO