Bivši fudbaler Željezničara donirao je majci jetru, a sada poručuje: Ona je heroj ove priče, ne ja

Portal vinkulja.hr objavio je intervju sa Robertom Perićem-Komšićem, nekadašnjim fudbalerom Željezničara koji je majci donirao jetru kako bi joj spasio život nakon tri ranije neuspjele transplantacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku pročitajte dio intervjua, a kompletan intervju dostupan je ovdje.

Robert Perić-Komšić opet je u prirodnom okruženju – na treningu, sa suigračima! Napadač Cibalije u žiži javnosti našao se prošloga ožujka kada je nakon golčine protiv Jaruna spakirao stvari i – pravac Istanbul. Ondje ga je čekala utakmica života, operacije jetre koju je donirao teško bolesnoj majci Ljiljani…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bogu hvala, sve je prošlo OK. I operacija, i oporavak. Oboje smo dobro, ja sam gotovo spreman za povratak na teren, a mama je nakon 13 godina borbe dobila novi život – kaže Komšo koji je četiri mjeseca nakon kompliciranog operativnog zahvata uključen u gotovo normalni trenažni proces, doduše pošteđen izravnih sučeljavanja, ali uskoro razloga za poštedu neće biti.

Uoči operacije kojom mu je na istanbulskoj klinici Memorial Bahçelievler, nekoliko dana prije 23 rođendana, odstranjeno čak 70 posto jetre nije imao garanciju da će moći vratiti karijeri nogometnog profesionalca, ali…

– Imao sam potpuno jasnu sliku rizika, ali u tom trenutku uopće nisam razmišljao o tome hoću li nogomet zaigrati ikad ili više nikad. Imao sam jasnu misiju, da mama bude dobro. Sve ostalo bilo je sporedno.

Iako je u javnosti zbog svoga čina stekao status heroja, Sarajlija s dva prezima ne dvoji:

– Mama je veći heroj od mene. Ne daj Bože nikome ono što je onda proživjela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspjele transplantacije jetre s mrtvog donora. Propala je ideja i da živi donor bude brat Vedran čija je jetra bila masna, pa je postupak propao. Otac Nedeljko ima više od 50 godina što je uz masnu jetru jedan od dva eliminirajuća faktora za donorstvo. Rizik je bio ogroman, a mami je vrijeme istjecalo. Bila je životno ugrožena, trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana… U trenutku kada sam saznao da su sve ostale opcije iscrpljene spakirao sam stvari i odletio za Istanbul.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE