BiH protiv Italije šest dana pred početak UEFA EURO 2024

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će prijateljsku utakmicu sa aktuelnim evropskim prvakom Italijom 8. juna u Empoliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Nakon utakmice protiv Engleske reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje još jedna kvalitetna provjera. Sa Fudbalskim savezom Italije dogovorena je prijateljska utakmica koja će biti održana u Empoliju 8. juna. Velika nam je čast što je aktuelni evropski šampion izabrao baš nas za protivnika šest dana pred početak Evropskog prvenstva – objavio je Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), na društvenoj mreži Instagram.

Bosna i Hercegovina će, prije Italije, 3. juna u Newcastleu odigrat test meč sa Engleskom.

Prethodno, izabranici selektora Save Miloševića u martu će kroz baraž pokušati izboriti nastup na Evropskom prvenstvu koje se ovog ljeta igrati u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu play-offa Bosna i Hercegovina u Zenici 21. marta snage će odmjeriti sa favorizovanom Ukrajinom. Bosna i Hercegovina ukoliko eliminiše Ukrajinu pet dana kasnije u finalu baraža za plasman na EP igrat će u Sarajevu protiv Izraela ili Islanda.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE