Bakir Izetbegović u Kaknju: Zahvaljujući rudarima imamo energetsku stabilnost

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas boravi u Kaknju, a jedna od posjeta bila je Rudniku mrkog uglja Kakanj, odnosno jami Begići – Bištrani, piše Hayat.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemu su tom prilikom predstavnici sindikata, te predsjednik Sindikata radnika u rudnicima u FBiH Sinan Husić.

Hayat.ba
  • Iskoristili smo priliku dok gospodin Izetbetović boravi u Kaknju da mu uručimo ovo prizanje. Sindikat ga je pozvao da bude gost rudnika. Zahvalnica Izetbegoviću ide zbog podrške socijalnom dijalogu. Na jednom od radnih sastanaka predstavili smo mu stav radnika, i uvjerili se lično u njegov doprinos i podršku zahvaljujući kojoj smo uspjeli kreirati jedno kvalitetno i pravedno rješenje kada je u pitanju položaj rudara u rudnicima. Dakle, zahvalnica je baš zbog ličnog doprinosa u pružanju podrške socijalnom dijalogu – istakao je Husić.
Hayat.ba

Lider SDA izrazio je zadovoljsto činjenicom da je sindikat prepoznao njegovu dobru volju.

  • Mi smo to dužni. Rudari su ranije teško živjeli. Sada se govori o obnovljivim izvorima, ali ja sam siguran da ćemo se mi još uvijek čvrsto oslanjati na rudnike. Zahvaljujući rudarima imamo energetsku stabilnost. Moja stranka i ja ćemo uvijek imati otvorena vrata, i uvijek ste nam dobrodošli – rekao je Izetbegović. Posjetu Kaknju Izetbegović je okončao posjetom jedne od jama Rudnika mrkog uglja Kakanj.
Hayat.ba

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE