11.8 C
Kakanj
Nedjelja, 11 Aprila, 2021

Bajtarević pozvao građane Kaknja: Postavimo zastave, Kakanjci su u najtežim vremenima pokazali veliku ljubav i odanost državi BiH

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ljubav prema domovini iskazujemo svakom društveno korisnom radnjom, ljubav je i kada se verbalno očitujete da volite ovu državu.

Patriotizam u nama još postoji, iako zbog aktuelnih dešavanja ponekad razmišljamo drugačije, u dubini duše ipak volimo svoju domovinu i mjesto gdje smo odrasli kao ostavštinu naših predaka koju moramo čuvati.

A kako drugo iskazivati patriotizam u miru i demokratiji nego obilježavanjem njenog rođendana, nezavisnosti i drugih značajnih datuma koji određuju njen idenitet.

Kakanjski načelnik Mirnes Bajtarević inicirao je aktivnost postavljanja (ili zamjene ukoliko je zastava pocijepana i dotrajala) zastava Bosne i Hercegovine na zgrade javnih i privatnih preduzeća, zgrade javnih ustanova, na objekte škola, na prozore i balkone naših stanova i kuća…

  • Kakanjci su u najtežim vremenima pokazali veliku ljubav i odanost državi BiH. Pokažimo to i danas isticanjem naših zastava – kazao je načelnik Bajtarević.

Ova aktivnost se pokreće pred dva značajna datuma, 1.mart-Dan nezavisnosti BiH i 3. mart-Dan Patriotske lige Kakanj.

  • Pred 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine postavimo zastave na zgrade javnih i privatnih preduzeća, zgrade javnih ustanova, na objekte škola, na prozore i balkone naših stanova i kuća… Zabilježite taj čin fotografijom i pošaljite da objavimo – pozvao je građane načelnik Općine Kakanj.

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO